Ik wil hardlopen. Maar wat doe ik met de kinderen?! 5 tips!

hardlopen met kinderen

Als je moeder bent valt het niet altijd mee om de tijd, en vooral de gelégenheid te vinden om te gaan hardlopen.

Het grote voordeel van hardlopen is dat je het altijd en overal kunt doen. Maar als je kinderen hebt ligt het wel wat ingewikkelder.

In de jaren dat mijn vijf kinderen te klein waren om even alleen te blijven, wachtte ik vol ongeduld tot mijn man thuis kwam van zijn werk, zodat ik 's avonds eindelijk kon gaan lopen. En daarnaast liep ik dan maar op zondag. Maar omdat ik veel liever 's ochtends loop, vond ik dat niet ideaal. Gelukkig zijn er diverse manieren waarop je toch je hardlooprondje in je dag kunt persen. Mét je kinderen!

Hardlopen terwijl je kinderen hebt: 5 tips en tricks!

 1. Is je kind nog een baby? Dan biedt een zogenoemde hardloop buggy uitkomst. Dat zijn kinderwagens die speciaal gemaakt zijn om mee te gaan hardlopen. Ze maken een oppas overbodig, want je neemt je baby gewoon mee. En je kindje komt nog lekker in de buitenlucht ook. Win-win dus.
 2. Kan je kind een beetje fietsen? Zo gauw je kind redelijk kan fietsen kun je gaan hardlopen met je kind op de fiets aan je zij. Dat kan soms zelfs al met kinderen op loopfietsjes of driewielers. Zeker als je net begint met hardlopen mag je toch niet zo heel hard lopen, en dan is het tempo van je kind prima.

  hardlopen met kinderen
  Neem je kind mee op de fiets
 3. Spreek met collega-moeders die ook graag willen hardlopen af dat je om de beurt op elkaars kind(eren) past.
 4. Ga naar een athletiekbaan en parkeer je kind in het midden zodat je hem goed in het zicht kunt houden. Zorg voor een leuk speeltje zodat ze zich kunnen vermaken. Op dit moment zijn fidget spinners bijvoorbeeld heel populair. Ze zijn bovendien niet duur en makkelijk mee te nemen. Terwijl je kind frunnikt met zijn fidget spinner maak jij je hardlooprondjes over de baan. En als we het toch over speelgoed hebben: bestuurbaar speelgoed is een leuke manier voor je kind om je te 'helpen' met hardlopen. Neem nou een bestuurbare auto. Ga met je kind naar een rustige locatie en doe een wedstrijd met de bestuurbare auto. Tel dit als een soort fartlek training : )

  fidget spinner
  Kind speelt met fidget spinner terwijl jij loopt.
 5. Heb je kinderen in de basisschoolleeftijd? Dan kun je ze naast je laten mee lopen!

  hardlopen met kinderen
  Oudere kinderen kunnen naast je meelopen!

Samenvattend

Als je in de kleine kinderen zit, en ze zijn te jong om alleen thuis te laten, kan het best lastig zijn om toch je hardlooprondje te doen. In deze post geef ik 5 manieren waarop je toch kunt hardlopen in combinatie met je kinderen. Hier vind je meer algemene hardloop tips.

Lees ook Hardlopen met een fietskar.

Aanvullende tips zijn van harte welkom. Geef ze hier onder in de comments!

Bron afbeeldingen: Shutterstock

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.