Rennen in de hitte voor moeders

hardlopen in de hitte

Sommige dingen zijn tijdloos. Zoals hoe erg ik het vind om te lopen in tropische temperaturen. Onderstaande post is uit de oude doos: ik schreef hem in 2008 toen mijn kinderen nog een stuk jonger waren. Maar de ervaring van hardlopen in de hitte die ik erin beschrijf vind ik twaalf jaar later nog steeds actueel!

Dus hieronder mijn post hardlopen in de hitte voor moeders!

Rennen in de hitte voor moeders

Toen ik vanmorgen om 8.30 de deur uit rende werd ik getroffen door een muur van dikke, plakkerige hitte. De eerste paar kilometers bracht ik dan ook door met mezelf te overtuigen door te zetten in plaats van op te geven. Eenmaal halverwege mijn route week het gevaar van voortijdig opgeven. Ik moest immers nog weer naar huis, en dat kon ik net zo goed rennend doen. Normaal zong het al:

'Oehoe oehoerend hard, want dan waren zie eerder thuus!'

Thuis viel ik uitgeput en oververhit op de bank, klokte twee grote glazen water naar binnen, en nam me voor om nooit meer te gaan rennen bij dergelijke temperaturen. Een derde glas water gooide ik gewoon over mijn hoofd.

'Kijk eens wat mama doet!'

'Ooh, kijk eens wat mama doet!' riepen de kinderen verrukt.
'Dat willen wij ook, dat willen wij ook!' en ze grepen naar hun bekers ranja en maakten aanstalten die over hun hoofd te gooien.
'Nee, niet doen,' riep ik nog maar net op tijd. 'Mama heeft heel hard gerend, en moest even afkoelen.'

Toen dronk ik een vierde glas voor de schrik, en omdat ik heel hard had gemoederd.

Nawoord in 2020

Vier van de vijf kinderen uit bovenstaande blogpost zijn inmiddels volwassen, en er wonen er nog maar twee thuis. En die zijn ondertussen slim genoeg om te weten dat je geen ranja over jezelf moet uitschenken. Dat is de zegen van opgroeiende kinderen: bepaalde problemen heb je dan niet meer.

In plaats daarvan krijg je andere zorgen...

Tips voor hardlopen in de hitte

Lees ook Hardlopen tijdens een hittegolf: wat zijn de gevaren en 15 tips.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.