Hoe hardlopen mij een betere moeder maakte! + update 2021

Hoe hardlopen mij een betere moeder maakteIn 2013 schreef ik onderstaande blogpost over Hoe hardlopen mij een betere moeder maakte.

Nog steeds voel ik dat zo.

Hoe hardlopen mij een betere moeder maakt

  1. Na drie kwartier hardlopen kan ik het goed hebben als er weer een beker ranja omvalt
  2. Door te gaan hardlopen geef ik mijn kinderen een prachtig voorbeeld
  3. Hardlopen heeft me geleerd om vervelende klusjes in stukjes te hakken, en ze één voor één weg te werken
  4. Hardlopen heeft me leren relativeren. En dat komt regelmatig goed van pas als moeder!
  5. Hardlopen heeft me geleerd dat je door oefenen veel meer kunt dan je had gedacht
  6. Hardlopen is een makkelijke manier voor 'quality time' met de kinderen
  7. Hardlopen maakt me een geduldiger moeder
  8. Hardlopen geeft me vertrouwen dat de kinderen bepaalde afstanden kunnen fietsen of lopen
  9. Hardlopen heeft me geleerd om niet te hard van stapel te lopen. Soms moet je rustig beginnen om het vol te houden. Zeker als moeder!

Hoe hardlopen mij nog stééds een betere moeder maakt! 2021

Mijn kinderen zijn inmiddels een stuk ouder, dus bekers met ranja die omvallen gebeurt niet meer. Die irritatie hoef ik dus niet meer van me af te lopen. Maar ik geloof nog steeds dat ik mijn kinderen een heel goed voorbeeld geef door elke ochtend te gaan hardlopen. Weer of geen weer. De enige dag dat ik niet ga hardlopen is zondag, en ook dat vind ik een goed voorbeeld: activiteit afwisselen met voldoende rust.

Het quality time aspect dat ik destijds noemde, geldt nu niet meer. Toen ze nog kleiner waren vonden ze het soms leuk om naast mij te fietsen. Maar als puber is dat eigenlijk niet meer aan de orde. En ik moet zeggen dat ik nu ook liever alleen loop.

Hardlopen als manier om mij te helpen relativeren is belangrijker dan ooit. Destijds waren mijn kinderen klein, en veel meer in mijn blikveld. Nu ze ouder zijn, heb ik soms best wel zorgen of dingen wel goed gaan en of ze wel veilig zijn. Hardlopen kan me dan helpen om te stoppen met piekeren en dingen weer helderder te zien.

Hardlopen maakt loslaten makkelijker als moeder

Hardlopen maakt loslaten makkelijker. In deze fase van het moederschap zoeken de kinderen hun eigen weg. Loslaten wordt steeds belangrijker. Ik merk dat hardlopen hierbij helpt. Hardlopen is iets waarbij ik mezelf hervind, en iets dat ik helemaal zelf kan doen, los van de kinderen. Als ik ga hardlopen ben ik even geen moeder, maar Nicole. En die heeft waarde los van het moederschap. Dat helpt ook enorm bij een eventueel empty nest syndroom merk ik.

Lees ook mijn post Hoe hardlopen?

Hoe ervaar jij hardlopen als moeder?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.