Hardlopen rugzak

hardlopen rugzak

Hardlopen met een rugzak op je rug.

Ik kan een heleboel goede redenen verzinnen voor hardlopen met een rugzak.

Maar ook een heleboel redenen waarom ik liever niet ga hardlopen met rugzak.

Hardlopen rugzak: voors

Hardlopen met een rugzak is handig omdat:

  1. Je makkelijk spullen kunt meenemen tijdens het hardlopen, en toch je handen vrij hebt. Denk aan snacks, drinken, portemonnee, huissleutel etc.
  2. Als je het onderweg warm krijgt, kun je kleding uittrekken en huppekee: in je rugzak!
  3. Voor lange trailruns of duurlopen kan het verstandig zijn om toch wat spullen mee te nemen.
  4. Stel je loopt hard naar je werk, en wilt je daar dan graag omkleden in je werk outfit. Dan kun je die meenemen in een rugzak.
  5. Je wilt je training extra zwaar maken door bijvoorbeeld boeken in je rugzak te doen.

Hardlopen rugzak: tegens

Hoewel hardlopen met een rugzak in theorie dus superhandig is, zijn er helaas ook een aantal wat mij betreft zwaarwegende nadelen.

  1. Je hebt iets op je rug tijdens het hardlopen.
  2. Een rugzak is toch een soort extra laag, en kan daardoor zeker in de zomer erg heet voelen.
  3. Je moet hem goed inpakken, want anders gaan je spullen rondslingeren bij elke voetlanding. En het lijkt me echt heel vervelend als je van alles voelt 'ronddansen' op je rug.

Alternatieven voor hardlopen met een rugzak

Het is niet voor niets dat er allerlei alternatieven zijn voor een rugzak. Denk aan smartphone armbanden, en de bekende flipbelt. Allemaal manieren om je smartphone, geld, of eventueel drinken en eten mee te nemen tijdens het lopen. Het probleem is alleen dat daarin minder kan dan in een rugzak. Dus als je meer dingen wilt meenemen is een flipbelt soms toch onvoldoende.

Wat is een goede rugzak voor hardlopen

Dat brengt me op de vraag: 'Wat is een goede rugzak voor hardlopen?' Het belangrijkste criterium dat ik meteen bedenk is dat de rugzak net als hardloopkleding gemaakt moet zijn van speciaal materiaal. En daarmee bedoel ik materiaal dat vocht van je huid weg transporteert, en dat goed ademt. Daarnaast moet een rugzak strak genoeg op je rug zitten, zodat hij niet gaat 'dansen' op je rug tijdens het hardlopen.

Mijn favoriete model rugzak voor hardlopen is dan ook een rugzak die lijkt op een bodywarmer/vest. Zoals onderstaande hardlooprugzak van Decathlon:

Hardlopen rugzak: tot slot

Ik ga elke dag hardlopen, maar loop nooit langer dan 50 minuten. Voor mij is een rugzak dus niet nodig. Maar ik kan me goed voorstellen dat als je bijvoorbeeld traint voor een marathon een rugzak fijn kan zijn. Je kunt dan simpelweg wat meer spullen meenemen.

Loop jij wel eens met een rugzak?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.