Moet hardlopen leuk zijn?

wanneer wordt hardlopen leuk?

'Wanneer wordt hardlopen leuk,' las ik op hrdlpen.nl.

Het is een veelgestelde vraag. Vooral door beginners. Meestal gevraagd met een rood aangelopen gezicht en wanhoopsuitdrukking op het gezicht.

Maar wat mij betreft is een veel wezenlijker vraag: 'Móét hardlopen per sé leuk zijn om het te doen?' Wat mij betreft luidt het antwoord: 'Nee, hardlopen hoeft niet leuk te zijn.'

Want zelfs als het niet leuk is, zijn er nog duizendenéén redenen om het toch te doen. Waarbij een goede lichamelijke en mentale gezondheid wel de belangrijkste zijn wat mij betreft. Daarvoor investeer ik graag 30 minuten van mijn dag in hardlopen. Ook als het niet leuk is.

Leukheidscultus: alles moet Leuk zijn

De Leukheidscultus is alom aanwezig tegenwoordig, en heeft inmiddels al tot veel ongelukkige mensen geleid! Want als de norm is dat het Leuk moet zijn, en jij hebt het niet Leuk, dan doe je blijkbaar iets verkeerd.

Waarom de hardlooplat niet lager leggen? Als hardlopen leuk is, dan is het fijn. Als hardlopen niet leuk is, dan is het altijd nog gezond!

En weet je wat wel vrijwel altijd Leuk is?

Het gevoel na het hardlopen!

Similar Posts

One Comment

  1. Hi Nicole,

    Natuurlijk is hardlopen leuk, maar je moet wel even leren het leuk te vinden. Over het algemeen hou je sporten alleen vol als je het leuk vindt en/of als je het leuk maakt.

    Ik herken wel je wrevel over de 'leukheidscultus' vooral bij kinderen/pubers en dan hanteer ik een variatie op de Belastingdienstslogan 'leuker kan ik het niet maken, jij wel?' en gek genoeg komen ze dan met kleine dingen waardoor het ineens leuker/aantrekkelijker wordt of iets waardoor hun motivatie wordt aangewakkerd. Maar het kost wel heel veel energie van ons moeders 😉

    groetjes,

    Dorothé

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.