Buizerd attack!

buizerdIk liep gisteren braaf mijn zondagse duurloop, op de vlucht voor zombies via mijn Zombies, run app, toen ik plotseling iets langs mijn oor voelde suizen.

Geschrokken keek ik op, en zag een buizerd wegvliegen. Ik ben geen fan van vogels, dus mijn Polar horloge berichtte luid piepend dat mijn hartslag niet langer 'in de zone' was. Ik haalde een paar keer diep adem om te kalmeren, en vervolgde mijn weg. Maar even later scheerde hij weer vlak langs mijn hoofd.
'Volgens mij ziet hij mij als een prooi,' bedacht ik met wild kloppend hart. En in een griezelig gevalletje synchroniciteit, sprak mijn Zombies, app: 'Wow, runner 5! Something is hanging around your head!'

Volgens hen waren het zombies, mét de bijbehorende geluidseffecten. Met het geluid van naderende zombies in mijn rug, en een buizerd die het op me gemunt had, deed ik wat bij mijn kinderen ook werkt. Ik schreeuwde op ferme toon tegen de buizerd: 'En nú is het afgelopen! Ophouden!' Het idee was dat hij dan zou beseffen dat ik niet gewillig met hem zou meegaan.

Voor de zekerheid zette ik het ook nog eens op een lopen, en gelukkig! Hij stopte met langs mijn hoofd scheren.

Thuisgekomen vertelde ik van mijn ontsnapping aan een gevaarlijke arend. Maar mijn man wees mij er fijntjes op dat die in de Achterhoek niet bepaald gewoon zijn. De kans dat het een ordinaire buizerd was, leek hem veel groter.

Maar persoonlijk sluit ik niet uit dat het zombie arend was.

Van welke dieren heb jij wel eens last tijdens het hardlopen? Op no. 1 staan vast honden!

Similar Posts

5 Comments

 1. Ik weet precies wat het is om aangevallen te worden door een vogel. Zelf heb ik een vergelijkbare situatie meegemaakt met een meeuw.

  Tijdens het hardlopen streek er van achterlangs een meeuw in mijn haren en vloog vervolgens luid krassend weer verder. Ik schrok me een ongeluk en was direct uit mijn loopritme.

  Het beest keerde zich om en cirkelde opnieuw boven mijn hoofd. Vervolgens vloog hij ongeveer een meter naast me en scheet daarna de stoep onder. Het scheelde niet veel of ik kreeg de derrie op mij.

  Meeuwen blijken toch wel agressieve dieren te zijn, want het overkwam me een paar dagen later nog eens dat er een meeuw rakelings over mijn hoofd vloog.

  Vanaf dat moment ben ik mijn looprondje gaan verleggen en loop ik niet meer richting de kust van IJmuiden, maar meer het dorp in tussen de beschutting van huizen.

  1. Dat klinkt ook eng Sandy! Klinkt als een behoorlijk agressieve meeuw. Ik kan me voorstellen dat je voor een ander looprondje hebt gekozen. Ik herinner me dat mijn zusjes en ik ooit patat aten, en dat de meeuwen probeerden die af te pakken. Dat was ook geen genoegen...

 2. Griezels, moet er niet aan denken, hier in de buurt van hoor je een enkel ook wel van, vooral in Enschede worden joggers wel aangevallen door een Buizerd. Heb het net even opgezocht:
  "Mensen worden zelden of nooit door buizerds aangevallen, behalve een enkele keer joggers. Zij worden dan mogelijk instinctief geïnterpreteerd als een indringer op de vlucht."
  Dusss..... ik zelf word een beetje moe van loslopende honden in het buitengebied die keffend/blaffend met je meelopen of happen naar je been, deze horen aan de lijn en mogen niet los lopen, nog erger een baasje die roept:"Hij doet niets hoor!"
  Ben zelf pas met de fiets bijna over een hond gerold en gaf een gil, reactie van eigenaar, toen ik vroeg of hij het normaal vond dat zijn hond daar los liep:"Je moet niet zo gillen" Grrrrrrrrr.

 3. Ordinaire buizerd? Dat maakt hem niet minder afschrikwekkend.Ik heb al heel wat artikelen gelezen van hardlopers die door zo'n vogel zijn aangevallen tot bloedens aan toe! Nu wil dat beest alleen maar zijn nest en/of jongen beschermen, dus het is hem niet kwalijk te nemen, maar toch.........

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.