Hardlopen met de Nike Run Club app

nike app

Nadat ik met de Headspace app 3 begeleide runs had gedaan vond ik het jammer dat er maar 3 afleveringen waren. Die derde heb ik meerdere keren opnieuw gelopen, maar op een gegeven moment kende ik de tekst zo wat uit mijn hoofd. Dus downloadde ik de gratis Nike Run Club app. Ik deed dat omdat ik dacht dat ik daar meer lessen zou vinden in de sfeer van de Headspace hardlooplessen. Hieronder mijn ervaringen met de Nike Run Club.

N.B. Als je work-outs wilt downloaden moet je ook de Nike Training app downloaden. Ik snap niet goed waarom ze twee verschillende apps hebben gemaakt.

Nike Run Club: account aanmaken

Nadat je de app hebt gedownload moet je een account aanmaken. Vervolgens kun je je leeftijd, gewicht en lengte opgeven.

Ik vulde netjes het aantal keren dat ik per week loop in, mijn lengte en gewicht en wat ik met hardlopen wil bereiken: fit worden. In de Nike Run Club vind je diverse work-outs. Bijvoorbeeld 6 work-outs voor alle niveaus. Dat zijn dan:

 • Runner warm-up 7 minuten
 • Runner cooldown 7 minuten
 • Runner stability 20 minuten
 • Runner flexibility 14 minuten
 • Run ready yoga 7 minuten
 • Dynamic restorative yoga 24 minuten (zie ook yoga en hardlopen)

Nike Run Club: informatie over afstand en looptempo

Ik had geen work-out gedownload, omdat ik niet door had hoe dat moest. Dat betekende in de praktijk dat mijn looprondje simpelweg geregistreerd werd. Tijdens het hardlopen kreeg ik geen feedback. Behalve telkens de melding als ik weer een kilometer had afgelegd. Ook kreeg ik op dat moment informatie over mijn looptempo.

Ik had voor een mannelijke stem gekozen. Wat me opviel is dat de informatie die ik kreeg via de Nike Run Club app gegeven werd op robot-achtige toon. Het voelde daardoor totaal niet alsof ik een persoonlijke coach had. Het was gewoon een mechanische registratie van mijn afstand en snelheid, die werd benoemd.

Leuk aan de Nike Run Club app vind ik dat je een kaartje te zien krijgt van je route. Zo kun je ook een hardlooproute maken. Met deze app kun je dus prima je gelopen afstand meten. De informatie over mijn snelheid vond ik ook best leuk. Hoewel het wel bevestigde wat ik al wist: ik ben een langzame loper. Ik doe 40 minuten over 5 kilometer...

En dat is dan na 15 jaar hardlopen.

Maar goed, ik heb ook nooit mijn best gedaan om sneller te worden met hardlopen. Mijn streven is altijd vooral geweest om mijn dagelijkse rondje te lopen en af te maken.

Mijn conclusie over de Nike Run Club app

Ik had de verkeerde verwachtingen van de Nike Run Club app, en daardoor viel hij tegen. De app registreert je snelheid, route en afstand maar veel meer ook niet. Wil je onderweg gecoacht worden, dan moet je een work-out downloaden. Daarvoor heb je de de Nike Training app nodig.

Als het je vooral gaat om eens te kijken hoe snel je gaat en hoeveel kilometers je aflegt, is alleen de Nike Run Club app prima!

Hoe zit het nou met de Headspace hardlooplessen?

Na veel gezoek en frustratie, vond ik ergens dat de lessen van Headspace niet beschikbaar zijn in Nederland : (

Ik heb de Nike Run Club app daarom van mijn iPhone afgegooid. Zo leuk vond ik hem niet.

Lees ook mijn review van Hardloop app voor beginners C25K en Beginnen met hardlopen apps.

Wat is jouw favoriete hardloop app?

Similar Posts

2 Comments

 1. Hoi Nicole, Wat heb je een leuke en informatieve website. Ik was op zoek naar sportbh"s en toen kwam ik bij toeval bij jou terecht. Ik loop sinds anderhalf jaar hard dus ik ben blij met alle informatie die je geeft.
  Ik gebruik trouwens de runkeeperapp. Werkt meestal prima. Fijn om te lezen dat je ook niet zo supersnel gaat.
  Maar volgens mij maak je wel heel wat kilometers in een week.
  groetjes en nog een leuke dag, Trudy

  1. Dankjewel voor je enthousiaste en leuke reactie Trudy. Ik loop 6 keer per week, dus inderdaad, dat telt dan wel lekker op. Ondanks mijn langzame tempo : )

   Fijn dat de Runkeeper app jou goed bevalt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.