Verkouden en hardlopen

Ik ben snipverkouden en zo duf als een konijn. Zelfs op de vraag 'Hoeveel is één plus één?' moet ik het antwoord schuldig blijven. Maar afgezien van de dramatische daling in mijn IQ, baal ik vooral dat ik me te lamlendig voel om te gaan lopen. Moet ik mezelf een schop geven, zoals ik dat altijd doe, of is een verkoudheid inderdaad reden over te slaan?

Dus typte ik op Google 'verkoudheid en hardlopen' in, en las tot mijn verrassing dat lopen en verkoudheid in het algemeen gecombineerd mogen worden. Zolang je er maar geen koorts bij hebt, is de consensus op Runner's World.

Ik heb besloten op zeker te spelen, en vandaag toch maar over te slaan, maar donderdag ga ik lopen! Verkouden of niet!

En als je me nu wilt excuseren: ik ga kijken of verkoudheid een legitieme reden is even te stoppen met moederen.

Een meisje kan hopen.

Similar Posts

4 Comments

  1. Ik ben het hele jaar door verkouden, behalve op vakantie. Weet niet of het door de aanvliegroute van Schiphol boven ons huis komt of door ventilatieproblemen in huis. In elk geval loop ik altijd, verkouden/menstruatie of niet. Zakdoek mee in een dichtritsbaar zakje. Groet, Hsm.

  2. Volgens mijn dochter die kinesist is (fysiotherapeut :-)) maakt hardlopen zelfs vastzittend slijm los. Je lichaam produceert overigens tijdens een inspanning ook meer slijm dus bacillen e.d. worden ook sneller afgevoerd.

    En dit is ook de reden waarom je tijdens het hardlopen soms je neus moet snuiten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.