Hardlopen als green exercise

buiten sportenBehalve dat hardlopen goedkoper is dan een abonnement op de sportschool, is het ook nog eens gezonder. En dat is omdat je het in de regel búíten doet. 'Green exercise' heet dat.

Voordelen van Green Exercise

Buiten sporten heeft flink wat voordelen:

  1. Je voelt je minder snel moe
  2. Het maakt rustiger dan binnen sporten
  3. Het werkt extra stressverlagend
  4. Buiten sporten doet meer voor je gevoel van eigenwaarde dan binnen sporten
  5. Je voelt je positiever
  6. Buiten sporten brengt je meer in contact met je lichaam en jezelf!

Stiekem heb ik wel eens gelonkt naar zo'n leuke loopband. Het leek me wel handig bij slecht weer. Of om 's avonds laat nog gauw even een half uurtje op zo'n ding te gaan hardlopen. En ondertussen had ik gedacht dan een soap te kijken.

Maar gebrek aan ruimte, en het prijskaartje van een loopband hebben me weerhouden.

Het heeft ook te maken met de kleur groen!

Het gaat snel in onderzoekland. Inmiddels zijn er onderzoekers die zeggen dat het effect van green exercise niet per sé komt doordat je buiten bent, maar door de kleur groen! En daar heb je buiten natuurlijk veel van.

Maar dan zou je de positieve effecten van green exercise dus ook al kunnen krijgen als je tijdens het lopen een natuurfilm kijkt!

Hardloopkleding in de kleur groen verstandig?

Ik vraag me af of groene hardloopkleding dan ook een positief effect heeft. Tot mijn spijt heb ik alleen 1 groen hardloophemdje. En dat is in de winter te koud. Hoe meer ik er over nadenk hoe gekker ik het vind dat er nog geen fabrikant op groene hardloopkleding is gekomen.

In plaats van zwarte tights, groene tights!
Ik vind het een goed idee.

Lees ook: Is hardlopen gezond?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.