Afvallen door hardlopen? Vergeet het maar!

hardlopen

Presentatrice Caroline Tensen constateerde zuur dat ze ondanks haar training voor de New York marathon geen kilo lichter was geworden. En hoewel veel mensen willen afvallen met hardlopen, hoor je steeds vaker dat hardlopen niet de beste manier is om af te vallen.

Heel simpel gezegd is hardlopen niet efficiënt om af te vallen en/of spieren te kweken. Dat blijkt uit onderzoek.

Wil je afvallen door hardlopen?

Combineer duurlopen dan met:

  1. Sprintjes
  2. Krachttraining

Waarom afvallen door hardlopen niet efficiënt is

In onderstaand filmpje wordt uitgelegd waarom afvallen door hardlopen vaak weinig zoden aan de dijk zet.

Heeft hardlopen dan nog wel zin?

Ik werd niet blij van dit nieuwsbericht. Want ik loop weliswaar niet om gewicht te verliezen, maar wel om mijn gewicht op peil te houden en voor een goede gezondheid. Gelukkig zeggen ze in het filmpje dat zelfs de langzaamste hardloper altijd nog 24% minder kans heeft om dood te gaan dan iemand die helemaal niet beweegt. Dus in die zin is hardlopen echt wel de moeite. Maar als je serieus gewicht wilt verliezen, kun je dus beter voor gewichtstraining gaan en regelmatig sprintjes trekken dan gaan hardlopen.

Lees ook mijn post over de vraag: 'Hoeveel calorieën verbrand je met hardlopen?'

Wat vind jij van dit nieuws?

Similar Posts

2 Comments

  1. Hi Nicole,

    Ik val wel af van hardlopen want de dagen dat ik niet loop ben ik steevast zwaarder. Ik heb gemerkt dat ik het meeste afval als ik lange duurlopen doe van 20 km zonder extra eten. Als je langer gaat trainen voor een marathon moet je weer meer gaan eten. Zo ben ik na de marathon van gisteren een kilo zwaarder maar dat is er binnen twee dagen weer af. Het belangrijkste is dat je goed oplet dat je op dagen dat je niet rent niet moet eten alsof je dat wel zou doen. Een uur lopen is voor mij 750 calorieën, dus op de rustdag eet ik 750 calorieën minder.

    Groetjes,

    Dorothé

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.