Goedkope hardloopkleding: Cheap Skate Skirt

hardlooprokje tights
Tataaa! Mijn goedkope variant van de Sweet Spot Skirt

Op een dag trok de Amerikaanse Stefanie even snel een kort discorokje over haar sport tights aan. Gewoon omdat het wat netter stond, dan die oncharmante korte tights. Tot haar verbazing kreeg ze veel complimentjes over haar sexy, korte rokje.

Korte rokjes voor sportieve, drukke vrouwen

Het bracht haar op een idee: ze ontwierp korte rokjes voor sportieve vrouwen en noemde ze Sweet Spot Skirts. Inmiddels is er een online webshop en zijn er rokjes in allerlei modellen, kleuren en maten.

Sweet Spot Skirts

Sweet Spot Skirts zijn gemaakt om te dragen over hardlooptights, wielrennersbroekjes, of leggings. Het idee achter deze rokjes is dat veel vrouwen zich niet prettig voelen in zo'n strakke hardlooptight. Door er een rokje over heen te gooien, kun je ineens gewoon je kinderen naar school brengen in je loopkleding. Of zelfs even boodschappen doen.

Helaas is de prijs minder 'sweet': 69 USD oftwel 51,29 euro.

Goedkope variant op de Sweet Spot Skirt: Cheap Skate Skirt

Het zijn hartstikke leuke rokjes. Maar ik hóór het mijn moeder gewoon zeggen: 'Voor 2 euro maak je er zelf eentje van een lapje op de markt!'

Wie niet handig is, moet slim zijn. En dus maakte ik gebruik van de huidige mode. Bij de Hema, Zeeman, Wibra en Action verkopen ze van die veels te korte rokjes. Ik vraag me altijd af wie die toch kopen. Want ze zijn strak en kort, en vooral geschikt voor hele slanke mensen.

Ik liet die rokjes dan ook links liggen, maar nu bekeek ik ze met nieuwe interesse! Want zo'n kort rokje zou wel eens mijn 'sweet spot skirt' kunnen worden. De allergoedkoopste versie vond ik bij de Action voor 3,95.

Ik heb het inmiddels getest! En ik noem het een Cheap Skate Skirt!

Hardlopen met een kort rokje van de Action over looptights

Hoe kort het rokje van de Action ook leek, het was in eerste instantie veel te lang met 48 cm! (zie foto). Maar in zo'n goedkoop rokje durfde ik wel te knippen.

Toen kwam de test: bleef het rokje netjes zitten? Niets vervelender dan kleding die opkruipt tijdens het hardlopen vind ik altijd. Maar het rokje doorstond 40 minuten hardlopen met glans. Omdat het model aansluitend is, bleef het keurig om mijn billen zitten. Volgens mij kon het daardoor niet opkruipen. Mijn billen hielden het op de plek.

Hardlooprokje in beeld

Materiaal en maatvoering van het rokje

Het rokje is gemaakt van 92% katoen en 8% elasthan. Ik kocht het in maat XXL. Mijn heupen zijn ± 98 cm en mijn taille zo'n 86 cm. Ik had het rokje in de Action even gepast, en ik houd niet van strakke kleding. Vandaar de maat XXL.

Conclusie

De strakke korte rokjes die her en der voor zo'n 5 euro over de toonbank gaan zijn een uitstekende aanvulling op hardloopkleding voor dames. Ze zijn een goed alternatief voor dure hardlooprokjes. Bovendien zijn ze dus spotgoedkoop.

Maar het allermooist aan deze rokjes vind ik toch wel dat ze je hardloopoutfit in één keer salonfähig maken.

Meer weten over hardlooprokjes?

Lees dan mijn post over hardlooprokjes!

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.