Hoe koop ik een goed hardloophorloge?

hardloophorloge

Een hardloophorloge is een manier om  je te helpen met een goede ademhaling tijdens het hardlopen. Na het lezen van het boek Ademhaling van Koen de Jong, dat je overigens gratis kunt downloaden op KiwiNederland, was ik overtuigd van het belang van een goede ademhaling. En als het boek me niet al overtuigd had, dan was het wel mijn eigen, veel te hoge ademhalingsfrequentie die ik op dezelfde site even getest had!

Beweeg en sport op de juiste manier: een hardloophorloge helpt

Daarnaast had ik in het boek Bewegen voor beginners gelezen over het belang van de juiste manier van bewegen, met de juiste ademhaling en de juiste hartslag.

Ik heb een hartslagmeter oftwewel hardloophorloge nodig!

Nadat ik al deze informatie in stilte verwerkt had, besloot ik dat de boodschap duidelijk was: ik had een hartslaghorloge, ook wel hartslag monitor genoemd, nodig! Ooit had ik hardloophorloge van de Blokker, maar tijdens het lopen had ik steeds het gevoel dat er een band op mijn borst drukte. En dat was ook zo: de plastic borstband die mijn hartfrequentie doorseinde naar mijn hardloophorloge. Een vervelende sensatie!

Helaas ben ik bovendien erg slecht met knopjes en gebruiksaanwijzingen, en al snel 'vergat' ik het ding om te doen, en het hardloophorloge en ik leefden nog lang en gelukkig apart. Nou ja ik dan, want het hardloophorloge gaf al snel de geest.

Hoe vind ik een goed, goedkoop hardloophorloge?

Maar dit keer zou het anders zijn. Dit keer zou ik grondig research doen, alvorens tot aankoop van een hardloophorloge over te gaan. Dus googelde ik: 'Waar kan ik een goed, goedkoio, hardloophorloge vinden?' Ik bezocht diverse hardloopforums op zoek naar antwoorden. Al gauw was ik een uur verder, en had ik van de stress alweer een veel te hoge ademhalingsfrequentie. Was er een juichende post over een bepaald hardloophorloge, dan volgde al snel een post van iemand anders die het ding tot de grond toe afkraakte.

Heart monitor for running

Ik besloot tot een andere aanpak en googelde: 'Heart monitor for running'. Dat bracht mij bij amazon.com, waar diverse modellen uitgebreid werden besproken, met sterretjes om de tevredenheid aan te duiden. Een stuk informatiever dan mijn Nederlandse resultaten.

De keuze is gevallen op een Polar FT4

Na weer een uurtje besloot ik tot de aanschaf van de Polar FT4. Dit hardloophorloge werd beschreven als geschikt voor mensen die 'basisinformatie over hun hartslag willen', en als 'makkelijk te bedienen'. Dat klonk mij goed in de oren, want al die ingewikkelde dingen snap ik toch niet. Het enige wat ik feitelijk wilde weten, was of ik effectief sport/hardloop.

Waar is de Polar FT4 het goedkoopst?

Toen moest ik natuurlijk eerst nog weer uitzoeken waar zo'n ding het allergoedkoopst was, en vond de laagste prijs bij Hartslagmetershop.nl. Daar kostte hij inclusief verzendkosten 62,50. Een tientje goedkoper dan bij bijvoorbeeld Perry Sport.

Conclusie hardloophorloge

Een goed, niet te duur hardloophorloge vinden valt niet mee. De informatie op internet vond ik vrij onoverzichtelijk en onduidelijk. Door in het Engels te zoeken kreeg ik betere resultaten, en Amazon.com is wat dat betreft een goede recensie-site.

Inmiddels heb ik de Polar FT4 al 4 keer gebruikt, en ik ben erg tevreden. Binnenkort mijn ervaringen met deze hartslagmeter hier op Ren mama, ren!

Een ding kan ik al wel zeggen: ik blijk al die tijd veel te hard te hebben gelopen! Wie had dat gedacht...

Similar Posts

2 Comments

  1. Als je recensies zoekt van producten, kan je het beste googlen op 'review + product'. Levert vaak zowel Nederlandse als Engelse recensies op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.