Polar M400: mijn ervaringen

polar m400 ervaringen

Mijn Polar FT4 deed het niet meer.

Dus wilde ik een nieuw hartslaghorloge kopen. Maar ja, welke dan...

Ik schreef een post over deze levensvraag, en kreeg een aantal adviezen.

Daarin werden onder andere de Polar M400 genoemd en de Fitbit Charge HR2.

Polar M400 versus de Fitbit Charge HR2

In eerste instantie neigde ik naar de Fitbit Charge HR2 omdat het me handig leek om alles in 1 te hebben. Ik liep namelijk vaak met twee horloges om mijn arm tijdens het hardlopen: mijn Fitbit Charge HR en mijn Polar FT4.

Zou het niet veel handiger zijn, als ik een activity tracker en hartslagmonitor in 1 apparaat kon combineren?

Uiteindelijk koos ik echter toch voor de Polar M400 in plaats van de Fitbit Charge HR2. En wel om de volgende 2 redenen

 1. Mijn huidige Fitbit Charge HR meet mijn hartslag niet zo betrouwbaar. Vergeleken met mijn Polar FT4 was mijn hartslag volgens de Fitbit veel lager. En ik was geneigd om mijn Polar te geloven. Omdat ik niet wist of de nauwkeurigheid van de Fitbit Charge HR2 beter zou zijn, vond ik dat link.
 2. De Polar M400 biedt meer informatie over mijn hardloopactiviteiten dan een Fitbit. Zo biedt de Polar M400 informatie over hoe efficiënt ik loop. En De Polar M400 beschrijft ook het effect van mijn looprondje. Dit vind ik erg leuke informatie om te krijgen.

De  Polar M400 Pink + borstband ad 119,0

Ik kocht een roze Polar M400 in combinatie met een borstband via Coolblue. Ik heb nog gemaild met Polar om te vragen of ik de borstband van mijn Polar FT4 niet gewoon kon gebruiken. Maar helaas. Dat kan niet, want die heeft geen bluetooth zeiden ze. En blijkbaar heb je dat bij de Polar M400 wel nodig.

Dit zat er in de doos:

 1. Snelstartgids
 2. Polar H7 hartslagsensor (die klik je op de borstband)
 3. Borstband
 4. Het horloge zelf
 5. Usb-oplaadkabel (micro)

Eigenlijk wilde ik dit keer helemaal geen sporthorloge meer met een borstband, maar eentje die mijn hartslag via de pols kon meten. Kun je nagaan hoe leuk ik de mogelijkheden van de Polar M400 vond.

Wat biedt de Polar M400 allemaal?

 • GPS. Nu kan ik eindelijk accuraat zien hoe veel kilometers ik eigenlijk loop! En ik heb ontdekt dat mijn wekelijkse fietstocht op donderdag naar de stad niet 8 maar 9 kilometer is!
 • Hij meet je hartslag.
 • Hij meet het aantal verbrande calorieën.
 • Hij meet in welke hartslag zone je traint.
 • Interval training.
 • Je kunt doelen instellen en de Polar M400 houdt bij hoe ver je bent met het behalen van je doel.
 • Als je te lang niks doet, geeft Polar M400 je een seintje.
 • Back to start functie: voor als je een nieuwe route wilt proberen, maar een neiging hebt tot verdwalen. Deze functie helpt je weer thuis te komen.
 • Hij meet je slaappatroon.

Hoe bevalt de Polar M40o mij?

In eerste instantie schrok ik een beetje van de grootte van de Polar M400. Ik had het gevoel dat ik een enorme computer om mijn pols had zitten. Ook baalde ik stiekem dat ik de kleur roze had gekozen. Het horloge was wel erg groot, en wel erg roze.

In tweede instantie vond ik de Polar M400 een boel gedoe, en erg ingewikkeld. Ik installeerde twee bijbehorende apps, die ik vervolgens weer heb verwijderd, omdat ik ook wel zonder kan. Daarna had ik het gevoel dat ik steeds maar aan het 'syncen' was met de Polar M400. Ik moest hem syncen met mijn smartphone, met mijn computer en met de apps die ik had gedownload.

Het heeft me ongeveer een maand gekost, maar nu ben ik heel blij met mijn Polar M400. Hij doet wat ik graag wil: hij meet accuraat mijn hartslag en het aantal calorieën die ik verbrand. En daarnaast geeft hij me dus informatie over hoe effectief ik 'train' en zo.

Training data syncen naar je computer

En die informatie kan ik heel eenvoudig uploaden naar mijn computer via het programmatje Polar FlowSync. Kijk maar:

polar m400

 

Een kijkje in de data van mijn Polar M400

polar m400

Hier onder zie je mijn 'running index'. Eén van de redenen dat ik koos voor de Polar M400. Ik snap er niet zo heel veel van nog, maar ik zie wel dat ik bij 'zeer goed' zit. En dat vind ik fijn : )

Mijn conclusie over de Polar M400

De Polar M400 is een fijn sporthorloge dat je hartslag met behulp van een borstband. Eigenlijk wilde ik geen borstband meer, maar de mogelijkheden van de Polar M400 haalden me over. Na ruim een maand gebruiken, ben ik nog steeds aan het ontdekken wat ik er allemaal mee kan doen. Maar de dingen waarvoor ik hem kocht, zijn helemaal goed!

Wat ik er ook heel fijn aan vind, is dat ik mijn gegevens nu kan uploaden naar de computer. Bij mijn Polar FT4 kon dat niet, en moest ik alles op papier bij houden.

Wel vind ik hem erg groot aan mijn pols. Daarom draag ik hem alleen tijdens het hardlopen. Voor overdag gebruik ik alleen mijn Fitbit Charge HR.

Ik ben tevreden met mijn aankoop, en geef de Polar M400 een 8,5. Het is geen 10, omdat ik hem soms nog wat ingewikkeld vind ik het gebruik.

Praktische informatie over de Polar M400

De roze Polar M400 is voor 119,- te koop bij Coolblue. Voor de zwarte Polar M400 betaal je meer: 139,-. De reden dat ik mijn Polar M400 bij Coolblue kocht, is dat hij daar het goedkoopst was.

Lees ook mijn post: Sporthorloge dames!

Wat voor type sporthorloge draag jij?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.