Evy Gruyaert versus Renate Wennemars

Evy versus Renate

Wanneer iemand als eerste met een idee kwam, dan heeft die persoon in principe mijn voorkeur. Gewoon, omdat ik dat eerlijker vind. De mensen daarna vind ik een beetje naäperig.

Renate Wennemars' Running Coach: naäper

Om die reden heb ik Renate Wennemars en haar Running Coach lange tijd genegeerd. Ongehinderd door enige kennis en ervaring met haar podcast, beoordeelde ik haar als een slap aftreksel van het origineel: de Start to Run podcast van Evy Gruyaert. Maar uiteindelijk besloot ik toch maar gewoon beide podcasts te beluisteren, zodat ik een oordeel kon vormen dat níét gebaseerd was op vooroordelen en vooringenomenheid.

Evy versus Renate: getest

Ik kende geen van beide podcasts, want ik ben nog van die ouderwetse generatie die haar hardloopschema uit een hardloopboek haalde of uitprintte van het internet. Ik besloot de beide dames te beluisteren tijdens mijn wekelijkse verplichte rondje tuinieren, want dan kan ik echt wel wat aanmoediging gebruiken! Het deed me inderdaad goed dat Evy 'fier' op me was terwijl ik met woeste hand onkruid uitrukte. En tussendoor luisterde ik de muziek.

Renate is strenger, en 'coacht' meer

Renate maakte een slechte start bij mij: ik kreeg meteen al een reprimande dat ik geen warming-up had gedaan! Gelukkig was ze bereid om het deze eerste keer door de vingers te zien. 'Maar,' sommeerde ze: 'de volgende keer moet je wel eerst een warming up doen!' Wrokkig dacht ik: 'Dat bepaal ik toch zeker zelf wel!'

Na die moeizame start viel Renate me vervolgens erg mee. Ze moedigde me meer aan dan Evy vond ik. Bovendien vond ik Renate's muziek leuker.

Renates muziek en Evy's muziek

Muziek is erg persoonlijk, en kan dus een grote rol spelen bij je voorkeur voor Evy's of Renate's podcast. Zelf vond ik Renate's muziek mooier, maar aangezien ik normaliter alleen Country and Western muziek luister zal dat niet voor iedereen een aanbeveling zijn. Mijn dertienjarige dochter die Evy's podcast 'doet' vindt Evy's muziek juist weer mooier. Ik kan niet precies zeggen wat het verschil is: Renate's muziek is denk ik wat melodieuzer?

Conclusie

Ondanks het feit dat ik eigenlijk al besloten had dat Evy's podcast beter was dan die van Renate, zou ik waarschijnlijk toch voor die van Renate kiezen. En dat komt omdat zij voor mijn gevoel meer aanmoedigt en 'coacht'. Evy zegt zo nu en dan ook wel wat bemoedigends, maar het klinkt minder coachend vond ik.

Running Coach biedt meer mogelijkheden

De keuze voor hardlopen met Evy versus Running Coach van Renate Wennemars is een heel persoonlijke keuze. Gelukkig kun je van beide dames de eerste les gratis downloaden. Ik raad dat ook beslist aan: zo kun je zelf bepalen wie je prettiger vindt als coach.

Het enige objectieve voordeel van Running Coach is dat hier al veel meer lessen van beschikbaar zijn: o.a. voor 10 mijl, maar ook een halve marathon. Met Evy kun je op dit moment niet verder trainen dan tot 10 km.

Aan welke podcast geef jij de voorkeur?

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.