Sport armband Wibra

sport armbandBij de Wibra verkopen ze een sport armband voor maar 2,99.

Een sport armband is een band die je om je arm doet, om je smartphone of iPod in te doen. Zo hoef je die niet steeds vast te houden. En je smartphone is bovendien beschermd tegen het Nederlandse klimaat!

Sport armband

Een sport armband bestaat uit een soort pocket met een plastic hoesje, waarin je je smart phone doet. Als het goed is, kun je je smartphone nog prima bedienen door het plastic heen.

Aan de pocket zit een gesp. Je bevestigt een sport armband heel eenvoudig aan je arm met klittenband. Dankzij het klittenband lukt dit wel met één hand.

Goedkope sport armband: band vaak te wijd

Wel is het zo dat bij een goedkope sport armband de gesp nog wel eens te wijd is! Om de band strak te krijgen zou je meer klittenband nodig hebben. Dit probleem zie je bij onder andere de sport armband van de Zeeman. Een duurder model heeft meestal meer klittenband, zodat hij ook om smallere armen goed blijft zitten.

Sport armband van de Wibra

De Wibra sport armband is goedkoop voor 2,99. Maar 4 cent duurder dan de versie van de Zeeman. De Wibra sport armband komt bovendien in allerlei leuke kleurtjes: blauw, geel, rood, zwart en groen. Dat is vrij uniek voor een sport armband. De meeste zijn namelijk simpelweg zwart.

Pocket voor smartphone is te klein

Ik heb geen grote smartphone, maar de pocket van de armband van de Wibra was te klein voor mijn smartphone! Gelukkig is het heel eenvoudig om de pocket een beetje los te scheuren. Dit werkt ook bij de sport armband van de Zeeman, die hetzelfde probleem heeft.

Te wijd

Net als de Zeeman versie is de Wibra sport armband te wijd voor smallere armen. Ik moet hem als het ware een beetje knopen om te voorkomen dat hij afglijdt...

Speciaal vakje voor sleutel!

Wat ik ook bijzonder vind aan de sport armband van de Wibra is het extra vakje, waar je een huissleutel in kunt doen, of wat klein geld.

Conclusie

De Wibra sport armband is een spotgoedkoop alternatief voor de wat duurdere sportarmbanden, zoals Tunebelt. Maar het voordeel van bijvoorbeeld Tunebelt is dat je daar de juiste maat voor je smartphone kunt kiezen, en dat de wat prijziger sportarmbanden ook voor smalle armen geschikt zijn.

Similar Posts

3 Comments

 1. Hema heeft dit ook. Werkt prima! Wel iets duurder. 7 euro geloof ik. Ik weet het niet meer zeker. Genoeg klittenband en groot genoeg voor mijn Samsung galaxy S4. Oh en er zit een vakje voor je huissleutel.

 2. Ik heb mijn ding van de action, ook voor weinig geld. Nadeel vind ik wel, dat de binnenkant helemaal bezweet raakt tijdens een run. Vocht en apparatuur gaat niet goed samen denk ik.

  Ook schuurt het klittenband langs mijn shirt als ik m'n armen/schouders beweeg tijdens het rennen. Ik heb de band gedraaid zodat mn phone aan de binnenkant van m'n arm zit (en de klittenband aan de buitenzijde).

  Ook ben ik bang dat m'n sleutel uit het vakje glijd, dus die stop ik voor de zekerheid maar in m'n broek vakje met rits

  Maar t blijft fijn dat he je mobieltje niet in je hand hoeft te dragen.

 3. Hi Nicole,

  Ik zweer bij de spibelt voor alles wat ik mee wil nemen. Wel prijzig maar waterdicht en rekbaar tot iedere gewenste vorm. Wordt strak op de buik gedragen en daar heb je er echt geen last van.

  Groetjes,

  Dorothé

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.