Polar FT4: product review!

FT4

FT4 van Polar

Mijn Polar FT4 arriveerde in een mooi zwart doosje. Zo'n doosje dat zo vernuftig in elkaar zit dat, eenmaal geopend, je het nooit meer in elkaar krijgt. Maar dat gaf niet, want het ging mij toch om de hartslagmeter.

FT4: Drie onderdelen

De Polar FT4 bestaat uit drie onderdelen: een horloge, een riem die je om je borst draagt, en een batterij/zender die je op de borstband bevestigt met drukknoopjes. Deze borstband heet de WearLink.

De borstband is gemaakt van katoenachtig materiaal, wat een belangrijk argument was voor de aanschaf van de Polar FT4. Ik wilde niet zo'n zweterige plastic band.

In het doosje dat geen doosje meer was, vond ik ook een gebruiksaanwijzing.

De gevreesde gebruiksaanwijzing van de Polar FT4

Meestal blader ik gebruiksaanwijzingen vluchtig door, en gooi ze dan in een hoek. Maar ik besloot die misstap dit keer over te slaan, en het boekje grondig te bestuderen. En dat was niet zo moeilijk, want de instructies waren kort.

De Polar FT4 watch

De Polar FT4 heeft 5 knopjes, wat ik een intimiderend aantal vond. Maar gelukkig is de Polar FT4 echt makkelijk te gebruiken. Twee knopjes gebruik je om omlaag of omhoog door het menu te gaan, met een derde knopje zeg je 'ok', de vierde is om terug te gaan, en de vijfde om een lampje aan te doen.

Wat doet de Polar FT4?

The Polar FT4 vertelt je:

  1. je hartslag
  2. of je in de 'optimale trainingszone' bent
  3. hoeveel calorieën je al hebt verbrand
  4. hoeveel minuten je al calorieën hebt verbrand
  5. je gemiddelde hartslag gedurende je loop

Eén verbeterpuntje voor de FT4

Het enige wat ik zou verbeteren is het piepje dat je waarschuwt als je niet meer in de optimale trainingszone bent. Het is zo zacht, dat ik het nauwelijks kan horen, waardoor ik steeds op mijn horloge moet kijken om het in de gaten te houden.

Conclusie over de Polar FT4

Ik ben een behoorlijke dummie als het gaat om dit soort gadgets, maar de Polar FT4 is goed te doen. Bovendien maakt deze hartslagmeter zijn belofte waar: hij vertelt me of ik train in mijn optimale trainingszone, en dat is precies waarvoor ik hem aanschafte.

Voor hardlopers die meer uit hun horloge willen halen, is denk ik de Nike+ SportWatch GPS powered by TomTom een goede keuze.

Praktische informatie over de FT4

Ik kocht mijn Polar FT4 bij de Hartslagmetershop.nl Daar kostte hij me, inclusief verzendkosten, 62,50. Het was de goedkoopste winkel die ik kon vinden.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.