Crivit Sports hardloopsokken van de Lidl

hardloopsokken lidlDe hardloopsokken van Crivit Sports zijn aan de beurt voor een review.

Het paar dat ik kreeg van de Lidl is wit met oranje. Mooie lichte zomerkleuren dus.

Crivit Sports hardloopsokken van de Lidl

De Crivit Sports hardloopsokken zijn van iets dikker, stevig materiaal. Ze zijn bovendien voorzien van een R en een L. Ze zijn dus ook echt gevormd voor een rechter- en linkervoet! Normaliter doe ik mijn sokken zo maar aan. Zonder te letten op links of rechts. Dus die letters vond ik wel handig.

Eigenschappen Crivit Sports hardloopsokken van de Lidl op een rijtje:

 • Verschillende zones ondersteunen de voet precies daar waar nodig
 • De zones in de sokken zorgen voor een aangename demping tijdens het lopen, ook voor lange afstanden
 • Aan de achterkant bij de hiel zit een soort 'lipje' waardoor je ze makkelijk omhoog kunt trekken.

In onderstaand plaatje kun je het mooi zien:

hardloopsokken

Crivit Sports hardloopsokken in de praktijk

Ik draag normaliter maat 38, en de Crivit hardloopsokken droeg ik ook in deze maat. Ze zaten prima. De hardloopsokken bleven keurig zitten tijdens het hardlopen. Ze verschoven niet, en zakten ook niet af.

hardloopsokken

Conclusie over Crivit Sports hardloopsokken

De Crivit Sports hardloopsokken zijn prima sokken voor een fijne prijs. Maar persoonlijk houd ik niet van deze iets dikkere en stevigere hardloopsokken. Ik houd het dus bij de dunne hardloopsokken van de H&M. Maar wie houdt van wat extra ondersteuning kan deze hardloopsokken zeker eens proberen!

Praktische informatie over Crivit Sports hardloopsokken

Voor één paar Crivit Sports hardloopsokken betaal je 3,49 bij de Lidl.

Ik probeerde ook een Lidl hardloopbroek.

Similar Posts

9 Comments

   1. Ik heb vergelijkbare sokken van de Decathlon. Erg comfortabel, maar ook met zo'n lipje en als ik door het zand ben geweest (zeker bij een afdaling, waarbij je zand losschopt) ziten ze vol en stroomt het geleidelijk je sok in.
    Klein minpuntje dus.

 1. Sokken van de Lidl/ xenos enz. Laten we even eerlijk wezen. De links en rechts staan er bij dat soort sokken op voor het idee. Bij bijvoorbeeld Falke en cep zie je duidelijk een voetvorm. Met meer ruimte bij de grote teen schuin aflopend naar de kleine teen. Bij de goedkope sokken loopt deze rond. Afwerking van naden aan de binnenkant vereist een zekere controle waar deze bij de duurdere merken ook echt plat zijn en dus irritatie voorkomen. Tevens loopt de padding (het voetbedje) bij de duurdere sok a-symmetrisch gezien er verschil is tussen binnen en buitenkant sok. Bij goedkope sokken maakt het geen verschil of je links op rechts draagt of andersom. Bovendien zijn bij de duurdere merken de maatranges kleiner (bijvoorbeeld 41-42) waardoor deze goed aansluiten en een uitstekende pasvorm hebben. Ipv 36 tot 41. Als je zeker wilt zijn van je zaak en wilt hardlopen zonder problemen (zeker op de langere runs) zul je gewoon iets meer moeten betalen. De technologieën en materialen van de duurdere sok zijn stukken beter. Hetzelfde geld ook voor kleding overigens. Goedkoop is duurkoop geld zeker voor je sport materiaal. En mocht je het wat te duur vinden investeer dan in eerste instantie in een goed wedstrijdoutfitje. Door de goede kwaliteit zal deze later je goede trainingssetje worden. Schoenen kopen we toch ook niet meer op kleur maar op pasvorm en functionaliteit. Durf te investeren in goed materiaalos en doe jezelf en je lichaam niets tekort.

  1. Ik vind het zo ingewikkeld klinken allemaal Mike. Maar ik snap wat je zegt. Op dit moment vind ik het echter teveel gedoe en ben ik blij met sokken waarbij het niet geeft als ik ze aan de verkeerde voet doe.

  1. Ik heb ze er even bij gepakt Janneke, en ik zie wel een naad. Dus als je gevoelige voeten hebt, krijg je daar misschien toch wel last van.

 2. Hi Nicole,

  Hier ook een tevreden gebruiker van Lidl en Xenos sokken. Ik koop echter altijd de herensokken omdat ik maat 42 heb. Sokken krimpen altijd als je ze wat langer hebt en worden wat stugger (nee ik doe ze niet in de droger). Ik loop ook wel op de fietssokken van de Lidl, die zijn iets dunner. De compressiekniekousen van de Lidl gebruik ik soms bij kouder weer of als ik een beetje last heb van iets in mijn benen. Ik merk wel dat bij langere duurlopen en de marathon het toch wel wat scheelt.

  Sokken geven maar beperkt ondersteuning maar het moet ook niet uit je sokken komen maar uit je spieren/voeten/benen.

  Groetjes,

  Dorothé

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.