Ren mama, ren!HardloopkledingNieuwe hardloopschoenen nodig?

Reacties

Nieuwe hardloopschoenen nodig? — 18 reacties

 1. Gaan de schoenen aan de binnenkant door het lopen of omdat je de schoen te snel uit en/of aan wilt doen?
  Ik heb brede voeten en moet echt de veters helemaal los maken en dan voorzichtig de schoen uit of aan doen anders gaat de binnenkant ook kapot.

  Succes met nieuwe schoenen kopen. Ik heb nu Brooks (na Asics) en die bevallen erg goed!

 2. Na een jaar tot anderhalf moet ik ook echt vervangen. Omdat ik altijd asfalt loop en ietsje te kort ben voor m'n gewicht, wil ik wel optimale demping voor mijn knieën houden!
  Overigens loop ik al binnen een paar maanden door de netting boven mijn grote teen heen, maar daar loop ik probleemloos mee door.

   • Ik lees het vaker over Asics, maar ik denk dat het de combinatie is van vrij dunne/strakke netting en de vorm van je teen(nagel).
    Mijn linker grote teennagel steekt na een ongevalletje warpt meer omhoog (hoe kort ik hem ook knip) en die schoen loop ik altijd als eerste kapot. Overigens vind ik de Asics zó fijn lopen dat ik dat maar voor lief neem, Nicole! 😉

 3. Ik heb mijn Asics nu ander half jaar en zien er nog prima uit. Wel voel ik nu oneffenheden door mijn zool heen. Voor mij een teken om nieuwe, Asics, te kopen.

 4. Ook de lelijke modellen zijn er vaak in meer kleuren. Wellicht niet allemaal in de winkel. Maar zij kunnen vaak wel een ander kleurtje voor je bestellen. Naar jaren op wit gelopen te hebben, heb ik nu ook andere kleurtjes in de kast staan.

  • Dat vind ik dan weer teveel gedoe. Als ik dan eindelijk in de hardloopwinkel ben, wil ik de schoenen ook maar meteen kopen ook. En niet nog weer gaan bestellen.

 5. Hi Nicole,

  Al heel lang loop ik op Ascics Nimbus: inmiddels mijn 10e paar sinds 2008. Ik had daarvoor nog een paar goedkopere Ascis. Verder draag ik nog trailschoenen Ascics en Salomon. Ik loop tussen de 1500 en 2000 km per jaar. Ik doe langer met schoenen omdat ik 2 paar tegen elkaar in draag. Ik ben zuinig op mijn schoenen. Bij nat weer draag ik eerder een oudere set. Ik gebruik altijd een schoenlepel. Bovenkant teen slijtage is herkenbaar, nu is de bovenkant veranderd en gebeurt dat niet meer, maar de schoen is ook warmer geworden hierdoor en ik heb er zelfs al eens blaren door gehad.

  • De slijtage bij de teen kende ik nog niet. Goed dat ze dit hebben aangepast, maar wel jammer dat de schoen daardoor warmer is geworden. Dat lijkt me niet prettig.

 6. Last van een pees aan mijn voetzool, en volgens dokter een signaal om schoenen te vervangen. Nochtans nog maar net 900 km mee gelopen. Had toch gehoopt er wat langer mee te doen... Vraag me af of ik niet beter eens nieuwe loopschoenen-test zou doen, maar aan de andere kant: ik hou wel van mijn Nimbus-schoenen, nog nooit klachten over gehad.

 7. Ik vind je wel heel volgzaam. Nederig zelfs. Je koopt toch wele je mooi vindt en lekker zitten.
  Ze kunnen je alles wel aansmeren.
  Ik koop altijd hetzelde merk in dezelfde uitvoering en dan volgende versie. Gewoon via internet.

  • Als het om hardloopschoenen gaat luister ik inderdaad goed naar de experts. Ik heb er zelf totaal geen verstand van, en wil echt geen blessures krijgen. En dat krijg ik tot dusver niet, dus blijkbaar weten ze wat ze doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Ren mama, ren!

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder