|

Bonprix sportkleding: 7/8 legging van Maite Kelly

bonprix sportkleding

Omdat mijn hardlooptights van Kruidvat die ik zo'n 20 jaar geleden kocht sleets raken in het kruis, was ik op zoek naar een nieuw paar hardlooptights. Ik kocht onder andere tights bij Decathlon en Bonprix sportkleding, maar stuurde die weer terug.

Dit keer bestelde ik opnieuw hardlooptights van Bonprix, maar dit keer van het merk Maite Kelly.

En die heb ik wel gehouden.

Hieronder mijn ervaringen met deze hardlooptights.

Bonprix sportkleding: 7/8 legging van Maite Kelly level 2

Op de foto zag deze hardlooptight er goed uit, en de beschrijving klonk ook vertrouwenwekkend:

'Functionele 7/8-legging van Maite Kelly met een klein ritszakje achter en inzetstukken van mesh.'

Voor wie het niet weet, dat 'mesh' zijn doorzichtige stukken. Eerst vond ik die erg lelijk, maar inmiddels heb ik ze zo vaak gezien bij hardlooptights dat ik ze schoorvoetend ben gaan waarderen. Van het woord 'functionele' als het gaat om sportkleding word ik altijd blij, want dat betekent dat het van speciaal materiaal is dat ademt en vocht wegtransporteert van je huid. Het materiaal bestaat voor 92% uit polyester, en 8% elastan. Dat betekent fijn en soepel materiaal.

Mijn ervaring met de 7/8 legging van Maite Kelly level 2

Toen ik deze hardloopbroek aandeed vond ik hem meteen al lekker zitten. Wel vroeg ik me af of ik hem niet 1 maat kleiner moest. Maar omdat ik kleding al snel te strak vind, heb ik toch voor maat 40 gekozen. Tijdens het hardlopen blijft hij prima zitten, en zakt niet af. Wat dat betreft is de maat goed, maar hij rimpelt wel behoorlijk. Dat zie je hieronder ook op de foto. Achteraf gezien had ik eigenlijk ook maat 38 moeten bestellen zodat ik had kunnen vergelijken.

Helaas: ze rimpelen erg.

De lengte van de pijpen valt mij in de praktijk een beetje tegen. Ik krijg koude enkels als het buiten koud is, en als het warm is, is de lengte weer aan de lange kant. Het eerste probleem is simpel op te lossen met wat hogere sokken. Maar ik snap eigenlijk niet wat de gedachte is achter deze 7/8 lengte.

Mijn conclusie over deze Bonprix sportkleding

Ook al had de maat van deze Bonprix sportkleding kleiner gekund, en de pijpen iets langer, toch ben ik blij met deze hardlooptights. Ze zitten heel aangenaam, en zakken niet af. Het materiaal voelt aangenaam soepel, en het is handig dat er achter een zakje zit.

Ik merk dat ik deze looptights veel liever pak dan de Redmac hardlooptights van de Action, waarvan de stof veel stugger is.

Praktische informatie Bonprix sportkleding

Deze hardlooptights zijn voor 29,95 te koop bij Bonprix. Als je in het dagelijks leven een maat 40 draagt, zoals ik, dan raad ik een maat 38 aan.

Wat is jouw favoriete merk hardlooptights?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.