Wat kost joggen?

wat kost joggen?In KRO programma De Rekenkamer worden kosten van allerlei dingen in kaart gebracht. Bijvoorbeeld van oliebollen en bh's. En de aflevering van donderdag 8 januari 2015 heette: 'Wat kost joggen?'

Wat krijg je te zien in Wat kost joggen?

In de 25 minuten durende uitzending zie je onder andere:

 • Een wannabe hardloper in een hardloopwinkel. Hij laat zich daar schoenen aanmeten en koopt hardloopkleding + accessoires. In totaal moet hij maar liefst 635,45 afrekenen.
 • Een wannabe hardloper die 's ochtends vroeg mee doet aan een hardlooptraining voor beginners. De groep is bij les 5.
 • Een interview met een organisator van de Zevenheuvelenloop
 • Gesprek met een sporteconoom
 • Gesprek met Evy van Start to Run over de populaireit van de Start to Run app
 • Hardlopers die meedoen aan hardloopwedstrijden
 • Impressie van hardloopwedstrijd

Op de website van De Rekenkamer staat dat hun analyses gedaan worden met een 'grote dosis humor'. De tone of voice van Wat kost joggen is inderdaad wat ironisch.

Golazo

Nieuw voor mij was Golazo. Golazo is een Belgisch bedrijf dat steeds meer hardloopwedstrijden annexeert. De wedstrijden worden daardoor professioneler, maar waarschijnlijk ook duurder. Want Golazo is een commercieel bedrijf. De meneer van de Zeven Heuvelenloop onthult dat zij 1 miljoen hebben laten lopen door de Zevenheuvelenloop niet te verkopen aan Golazo!

Overigens zit Golazo ook achter EnergLab, het bedrijf dat de Start To Run app produceert!

Wat kost joggen? geen aanbeveling voor hardlopen

Eerlijk gezegd zou ik door Wat kost joggen? niet enthousiast worden over hardlopen als ik nog geen hardloper was. Ik vond het allemaal vrij overdreven overkomen. Zo heeft de verkoper in de hardloopwinkel denk ik een cursus Klantvriendelijkheid gedaan, want hij blíjft de naam van de klant maar herhalen. Tot vervelens toe.

Ook de enorme hoeveelheid accessoires waaronder een sport armband en zo'n gordel voor flesjes drinken zijn helemaal niet nodig als je net begint.

Ook lijkt hardlopen vrij ingewikkeld in Wat kost joggen?

Bekijk nu de aflevering van Wat kost joggen?

Wat vond jij van Wat kost joggen?

Similar Posts

6 Comments

 1. Vreselijk overdreven. Ik vind dat je wel goede schoenen moet laten adviseren maar er zijn ook goedkopere!!! Wat kleding betreft kan je het zelf zo duur maken als je wilt. Ik koop het vaak in de uitverkoop. De kleding van Leontien zit ook prima. Of bij de lidl of aldi maar daar pas ik meestal niet in omdat ik lange benen heb en de shirts vallen ook net iets kleiner. De rest zoals armband, drinkgordel hoef je niet meteen te kopen.

 2. Oh, die mededeling over Galazzo verklaart waarom de marathon van Rotterdam inmiddels poepduur geworden is. Als je na 1 januari inschrijft voor de marathon van april, betaal je al 75 euro. Dat was kort geleden nog 40 euro.

  1. Dat is een flink prijsverschil zeg! De Marathon van Rotterdam wordt inderdaad genoemd als één van de wedstrijden die het Belgische bedrijf heeft geannexeerd.

 3. Ik vind het ook overdreven. Je kunt wat betreft je kleding het zo duur maken als je zelf wilt. Ik snap wel dat de katoenen kleding niet helemaal prettig is, maar ik loop er nog steeds in en koop een keer goede kleding als het in de uitverkoop is en ik iets leuks vind. De hardloopwinkels profiteren natuurlijk enorm van de kooplustigheid van nieuwe hardloop klanten. Alleen de schoenen vind ik belangrijk en heb dan ook goede (dure) schoenen aangeschaft.
  Het beeld wat hier wordt neergezet vind ik niet echt eerlijk....

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.