Rennen op de trap

rennen op de trap'Niet rennen op de trap!' riep mijn vader mij en mijn zusjes altijd toe. Maar in Londen is een hardloopevenement waarbij je júíst moet rennen op de trap. Op 920 tredes om precies te zijn.

Dit evenement heet Vertical Rush en wordt gehouden in Tower 42. Tower 42 is de op één na hoogste wolkenkrabber in Londen. Het gebouw is 183 meter hoog. Ter vergelijking: de Utrechtse Domtoren is 112,32 meter hoog, de Euromast 100 meter.

Vertical Rush is bedoeld om geld op te halen voor gezinnen die het risico lopen hun huis kwijt te raken.

De snelste tijd staat geloof ik op 4  minuten 22 secondes, en gemiddeld doen lopers ongeveer 10 minuten over de trappen.

Ik hijg soms al als ik de trap naar het Hema restaurant moet beklimmen… De volgende keer zal ik de tredes eens tellen!

In onderstaande video een impressie van Vertical Rush!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.