Sportschool abonnement: do's en don'ts

sportschool abonnementHet is weer die tijd van het jaar! De tijd van de goede voornemens. En een paar van de populairste goede voornemens zijn: meer bewegen en afvallen.

En dus doen sportscholen goede zaken.

Want alleen al het afsluiten van een abonnement geeft een fijn gevoel van 'ik ben goed bezig'. Maar in de praktijk blijkt 70% van de afgesloten abonnementen niet of weinig gebruikt te worden. Zonde van het geld dus.

Sportscholen wíllen juist graag mensen die nooit komen

Maar dat zullen de sportscholen je niet vertellen. Zij leven van zogenaamde 'slapende' abonnementen. Zou iedereen die een abonnement had ook daadwerkelijk komen sporten, dan zouden sportscholen te klein zijn.

Volgens Men's Journal hebben sportscholen 10 keer zo veel leden nodig als hun apparatuur en ruimte aan kan.

En dat betekent dat ze veel leden nodig hebben die zelden tot nooit komen.

'The winning marketing strategy, according to Recreation Management Magazine, a health club–industry trade rag, focuses strictly on luring in the "out-of-shape public," meaning all of those people whose doctors have told them, "About 20 minutes three times a week," who won't come often if ever, and who definitely won't join unless everything looks easy, available, and safe. The entire gym, from soup to nuts, has been designed around getting suckers to sign up, and then getting them mildly, vaguely exercised every once in a long while, and then getting them out the door.'

Sportschool abonnement: do's en don'ts

Meer bewegen, gewicht verliezen en je conditie verbeteren is hartstikke goed. Maar dat lukt alleen als je een manier van sporten vindt die bij jou past. Een manier van sporten die je ook echt doet.

 1. Kijk jezelf recht aan in de spiegel en beantwoord éérlijk de vraag: 'Zal ik ook echt gaan?' Is het antwoord een oprecht 'Ja?' ga dan door naar punt 2.
 2. Maak een lijstje met dingen die je belangrijk vindt aan een sportschool. Denk aan faciliteiten, soort publiek, kosten, hoe lang zit je aan een contract vast, krijg je instructies etc.
 3. Bezoek verschillende sportscholen. De sfeer en prijs per sportschool verschilt enorm. De meeste sportscholen bieden gratis proeflessen. Maak daar gebruik van voordat je je vast legt met een abonnement.
 4. Kies het goede moment. Begin januari is zeker een goed moment, want er zijn dan vaak allerlei aanbiedingen.
 5. Heb je de juiste sportschool uitgezocht en een abonnement afgesloten? Hanteer dan de Nike Slogan: 'Just do it!' Bouw het sporten op de sportschool in, in je dagelijkse routine. Ga bijvoorbeeld meteen vanuit je werk. Of beter nog: vóór je werk. Dan heb je ook niet het risico dat je na je werk geen puf meer hebt, en overslaat.
 6. Twijfel je aan je commitment? Dan kun je ook eerst een maandje sporten met sporttegoed.nl

Let's get physical!

De goedkoopste sportschool: de ultieme tip!

Maar de goedkoopste en simpelste manier om meer te bewegen en gewicht te verliezen is natuurlijk gewoon hardlopen! Dan is de hele wereld je sportschool, en hij is nog gratis ook. En meer dan een paar goede hardloopschoenen kost het je niet.

Kies bijvoorbeeld voor Evy Gruyaerts programma Start To Run en begin met hardlopen!

Similar Posts

One Comment

 1. Hi Nicole,

  Geloof het of niet maar ik was nooit gaan hardlopen als ik niet op een sportschool had gezeten. Vroeger zwom ik altijd en totdat ik rugproblemen kreeg. Daarmee ging ik naar de fysio en vervolgens naar een medical fitness center. Later nam ik een gewone sportschool. Ik denk dat ik al 15 jaar lid ben van een sportschool. Ik doe daar naast mijn hardlooptraining wekelijks een training voor rompstabiliteit en krachtopbouw. Thuis schieten dat soort oefeningen er toch vaak bij in. De keren dat ik geblesseerd was, heb ik ook dankbaar gebruik gemaakt van de sportschool om alternatief te kunnen trainen. Verder mogen abonnementen op de sportschool niet meer stilzwijgend worden verlengd zie opzeggen.nl/wet-van-dam met www ervoor. Verder bestaat de mogelijkheid om je abonnement op medische gronden een periode te laten bevriezen. De gronden daarvoor moet je wel aan kunnen tonen.

  Groetjes,

  Dorothé

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.