Mijn nieuwe hardloopschoenen: weer Asics

asics gt-2000Ik kon er niet langer om heen: mijn Asics waren dermate versleten dat ik klachten begon te krijgen bij het hardlopen. En aangezien ik beslist geen blessure wil oplopen, zat er niks anders op dan in vredesnaam maar nieuwe hardloopschoenen te gaan kopen.

Easy Running

Ik doe dit altijd bij de enige hardloopwinkel die Doetinchem rijk is: Easy Running. Ooit heb ik daar zo'n looptest in de winkel gedaan, en de schoenen die ik daar koop bevallen altijd prima. Ik loop tenminste al 14 jaar, zonder dat ik ooit een periode heb moeten stoppen met hardlopen vanwege een blessure.

Saucony en Asics hardloopschoenen

In het verleden nam ik altijd Saucony hardloopschoenen, maar vorig jaar kocht ik voor het eerst een paar Asics. Omdat deze merken blijkbaar zo prima passen bij mijn voeten en loopstijl, durf ik nauwelijks te experimenteren met andere merken. Zoals ze in het Engels zeggen:

'Why change a winning team?' en 'If it ain't broke, don't fix it.'

Maar saai is het wel.

Dit keer heb ik nog wel geïnformeerd naar een paar hardloopschoenen van het merk Nike. Ook omdat Anne Merel daar zo enthousiast over schrijft in haar boek Live, love, run. Maar toen zei de meneer van de winkel dat ze geen Nike hardloopschoenen verkopen!

Hardloopschoenen passen

Omdat ik toch wel graag iets anders wilde paste ik zo wel Saucony's als Asics. Maar de Saucony's waren in zo'n gruwelijke harde kleur turquoise, dat ik ze echt te lelijk voor woorden vond.

Ik word overigens altijd een beetje onzeker als ik nieuwe hardloopschoenen pas. Want ik wil natuurlijk wel goede kopen. De Asics die ik paste voelden raar zacht toen ik er mee door de winkel wandelde. Alsof ik op wolken liep. Dat klinkt fijn, maar loopt heel vermoeiend vind ik.

Uiteindelijk ging ik toch voor de Asics. Die waren nog het minst lelijk. En mijn vorige paar liep immers ook goed. De volgende ochtend merkte ik tot mijn opluchting dat de Asics tijdens het hardlopen prima zaten. Je kan er beter mee hardlopen dan door een winkel drentelen.

Mijn nieuwe Asics in beeld

hardloopschoenen
Zo zaten ze in de doos
Asics GT-2000
De zolen!
asics gt-2000
En zo staan ze. Ik draag hardloopsokken van Xenos.

Conclusie over mijn nieuwe Asics GT-2000

Hoewel ik ze al wandelend door de winkel niet zo fijn vond lopen, bevallen ze wel prima tijdens het hardlopen. Ik was eigenlijk meteen weer gewend. En dat wil ik ook graag bij nieuwe hardloopschoenen.

Kosten Asics GT-2000

De prijs van de Asics GT-2000 bij Easy Running was 149,-. Ik betaalde 129,- euro, omdat ik korting krijg als vaste klant.

Binnenkort: hoeveel ik had kunnen besparen als ik mijn Asics GT-2000 online had gekocht. En dat is schokkend veel...

Lees ook: Wat zijn goede hardloopschoenen?

Similar Posts

6 Comments

  1. Ik ben bij Run2day in Arnhem geweest. Daar hebben ze een baan waarop je een stukje moet rennen en daar worden je voeten gefilmd. Op basis daarvan kijken ze welke schoenen de juiste correctie geven aan je voeten/enkels. Voor mij kwam 'New balance' als meest geschikt naar voren. Ik betaalde €140 en online had ik ze inderdaad ook stukken goedkoper kunnen kopen. Maar dit waren mijn eerste paar en het advies en de aandacht voor het vinden van de juiste schoenen was me ook wel wat waard. Wellicht dat ik hetzelfde model de volgende keer online bestel met fikse korting. Een ander merk of model zou ik dan ook niet durven.

    1. Als je uitgebreid advies krijgt, vind ik het ook wel zo correct om daar dan ook de schoenen te kopen inderdaad. En niet met het advies onder de arm vervolgens de schoenen online kopen.

      Maar een jaar later vind ik het anders.

  2. Ik heb onlangs, online, nieuwe Asics gekocht. Wetende welke Asics ik hiervoor had, maakte het makkelijk om nieuwe online te kopen. En online kopen is idd aanmerkelijk goedkoper. Mijn eerste paar heb ik wel in een goede sportzaak gekocht. Op basis van de test die ik daar gedaan heb is de juiste sportschoen voor mij uitgekozen.

  3. Grappig dat je in diverse blogs schrijft dat hardloopschoenen bijna allemaal lelijk zijn. Ik vind ze over het algemeen juist leuk, vooral in vergelijking met wandelschoenen !! Die zijn pas lelijk en lomp !! Ik overweeg (mede) daarom ook om volgende keer eens een hardloopschoen te proberen voor het wandelen ?!?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.