Strakke tights versus wijdere loopbroeken

hardloop tights

Ooit volgde ik een cursus chirunning. De instructrice droeg destijds een Nike hardloopbroek met rechte pijpen. Dus geen strakke tights. Omdat ze haar zo geweldig stonden heb ik toen zelf ook zo'n broek gekocht. Ik vond dat die broek diverse voordelen had!

Namelijk:

  1. Ik durfde er de kinderen beter in naar school te brengen omdat hij meer leek op een gewone broek.
  2. Hij stond charmanter dan strakke tights.

Hierom zijn hardloop tights de norm!

Toch dragen de meeste mensen een strakke hardloopbroek in Hardloopland. En daar zijn goede redenen voor.

Je ziet wel eens dames in sportkleding met rechte of wijdere pijpen, maar dat zijn echt uitzonderingen. De belangrijkste reden is dat running tights de norm zijn. Als je naar een winkel gaat en je vraagt om een goede broek om in te gaan hardlopen, zullen ze met een paar hardloop tights komen aanzetten. Sportbroeken met wijdere of rechte pijpen worden meer geassocieerd met yoga en andere sporten.

Een volgende zwaarwegende reden is dat een paar tights minder weerstand oplevert dan een broek die om je benen fladdert. Dit argument spreekt mij ook erg aan moet ik zeggen. Hardlopen is soms al lastig genoeg. Wie heeft er extra weerstand nodig! Ik niet in ieder geval. Sommige hardlopers ergeren zich bovendien aan het geluid van een broek die om hun been schuift, of krijgen vervelende schaafwonden. En wat te denken van het gevaar dat je struikelt over een wijdere pijp! Nee, zo bekeken is het geen wonder dat iedereen in running tights loopt!

Last but not least, bieden strakke tights steun aan je benen. En een paar goede kwaliteit tights bevordert ook nog eens je bloeddoorstroming.

Trends in hardloop tights

Ooit waren tights simpel zwart. Hoogstens kon je variëren met het model: capri of enkellang. Een goed voorbeeld van zo'n klassieke tight is deze Asics hardloopbroek:

asics hardloopbroek

Maar sinds een paar jaar zijn er tights in allerlei kleuren en patronen verkrijgbaar. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het is er! Zoals deze:

tights

Conclusie over strakke tights versus wijde sportbroeken

Het is geen wonder dat strakke tights populairder zijn dan wijdere sportbroeken onder hardlopers. Tights hebben namelijk heel veel voordelen ten opzichte van wijdere broeken, en zijn bovendien veiliger omdat je er niet over kunt struikelen.

En er is keuze genoeg! Je kunt kiezen voor simpele zwarte tights, of voor bontgekleurde tights.

Wat heeft jouw voorkeur: strakke tights of wijdere sportbroeken? En waarom?

N.B. De twee afgebeelde tights zijn afkomstig van webshop Hardloop-geest.

Lees ook mijn post 'Hoe kies je de juiste hardloop tights?'

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.