Hardloopschoenen online kopen is vaak voordeliger

hardloopschoenenIk koop mijn hardloopschoenen altijd braaf in een speciaalzaak.

Want het is één van de tien geboden in Hardloopland:

Zorg voor goede, en verantwoorde hardloopschoenen. Oftewel schoenen die passen bij jouw voeten en hardloopstijl.

Dit betekent in de regel dat je naar een speciaalzaak moet voor hardloopschoenen. Daar kun je een looptest doen. De verkoper bepaalt daarmee je manier van landen, en je loopstijl. Op basis daarvan krijg je een advies over de juiste hardloopschoenen.

Zo koop je dus níet hardloopschoenen!

Hardloopschoenen koop je dus niet als volgt: je gaat naar de dichtstbijzijnde Scapino of Bristol of sportwinkel. Daar kijk je gezellig welk model en kleur je aanspreekt. Vervolgens doe je de leukste aan, en voel je of de schoenen lekker zitten. En dan koop je de leukste.

Bovenstaande manier van hardloopschoenen kopen is hetzelfde als gewoon schoenen kopen. Maar helaas kan dit leiden tot blessures. Om die reden kocht ik een paar weken geleden braaf mijn nieuwe hardloopschoenen bij een lokale speciaalzaak.

Ik betaalde, met korting, 129,- voor een paar Asics GT-2000. En toen vroeg ik me af:

Had ik goedkoper uit kunnen zijn als ik mijn hardloopschoenen online had gekocht?

Had ik mijn hardloopschoenen goedkoper online kunnen kopen?

Dus googlede ik: Asics GT-2000. En wat blijkt? Ik had maar liefst 45,- euro goedkoper uit kunnen zijn! Aargh. Bij Fruugo betaal ik voor dezelfde Asics GT-2000 slechts 83,14!

Laten we eens op een rijtje zetten waar ik mijn Asics hardloopschoenen allemaal goedkoper had kunnen krijgen!

Zijn hardloopschoenen online ook wel eens  duurder?

Bij Zalando was ik dan weer wel duurder uit geweest. Daar kosten de Asics GT-2000 namelijk 139,95.

De volgende keer koop ik mijn hardloopschoenen online

Eerlijk gezegd denk ik dat ik de volgende keer mijn hardloopschoenen toch maar online ga kopen. Het is namelijk niet zo dat ik nog echt advies krijg bij Easy Running. En zelfs met de korting ben ik daar veel duurder uit. Ik ga er van uit dat ik op basis van mijn huidige Asics volgend jaar daarvan de nieuwe versie kan kopen.

Showrooming

Showrooming wil zeggen dat je je uitgebreid laat voorlichten in een winkel, en vervolgens het product elders online koopt. Dat vind ik niet netjes en weinig sympathiek. In zo'n geval vind ik het wel zo fatsoenlijk om daar dan ook te kopen.

Maar op basis van het prijsverschil van 45,- zie ik eerlijk gezegd geen andere mogelijkheid dan mijn hardloopschoenen online te gaan kopen. Want ik wil best de lokale middenstand spekken, maar niet met zulke prijsverschillen.

Lees ook: Wat zijn goede hardloopschoenen?

Similar Posts

10 Comments

 1. € 45 dat is erg veel. Ik wil binnenkort er één voor mijn zus kopen dus dit artikel komt mooi van pas. Ik zal even gaan rond struinen. 😉

  1. Wat leuk dat je schoenen voor je zus wilt kopen Jeapiebel. Maar, en nu vind ik mezelf een vervelende betweter, waarschijnlijk zou het verstandiger zijn als je zus meeging.

 2. Daarvandaan zie je op Facebook pagina's zoveel via internet aangekochte hardloopschoenen te koop staan(vooral dames) waarvan ze zeggen dat er maar een paar keer opgelopen is maar toch net te groot/klein/smal/breed.... Vergeet niet dat het merk schoenen kan uitgeven waarvan volgend jaar de leest net iets anders is dan die van dit jaar

  1. Aangezien ik nu toch al een paar jaar steeds hetzelfde merk schoenen draag, zonder problemen, ga ik het risico volgend jaar toch nemen.

 3. Ik koop altijd hetzelfde merk en hetzelfde model maar dan in de nieuwere versie. Vervolgens kijk ik waar die schoenen dat het goedkoopste zijn. Meestal koop ik ze bij hardloopaanbiedingen.nl

 4. Maar hoe weet je dan wat het nieuwere model is? Vraagt een leek... ik zie door de bomen het bos niet op internet. Loop zelf al enige tijd (te lang) op Asics Gel Nimbus 13 maar hoe weet ik wat het meest nieuwe model is hiervan?

 5. Online aanschaffen van hardloopschoenen vind ik persoonlijk niet aan te raden. De enige omstandigheden waaronder ik dat zelf zou overwegen is wanneer je eenmalig exact hetzelfde paar koopt (dus niet een eerdere of latere "jaargang" van dat model). De redenen daarvoor zijn als volgt (uit eigen ervaring geput):

  - Schoenen veranderen; modellen van bepaalde schoenen veranderen van jaar tot jaar. De Asics Nimbus Gel (dank voor de voorzet Esther) zit inmiddels al op versie 18 (ik kan er 1 of 2 naast zitten). Die schoenen worden elk jaar verbeterd (aldus de fabrikant), maar in ieder geval veranderd. Dat betekent dus dat je niet zonder meer de nieuwe versie van een bepaald model kunt kopen en ervan uit kunt gaan dat ze net zo goed bij jouw lichaam passen als het vorige paar.

  - Je voeten veranderen. Het kan zijn dat exact hetzelfde model (en versie) schoenen je een jaar lang klachtvrij loopplezier opleveren en dat je bij de volgende check up bij de loopzaak ineens een stuk minder netjes staat op een nieuwe paar van exact diezelfde schoenen. Hetzelfde paar online kopen zou je in dit geval dus ook klachten kunnen opleveren.

  Schoenen online kopen omdat de loopzaak nou eenmaal slechte service levert, is in mijn ogen alleen een oplossing voor de financiële kant van het probleem. Je krijgt namelijk nog steeds niet de service (loop analyse) die je wilt hebben. Het best kun je gewoon op zoek gaan naar een goede loopzaak die wél de juiste service biedt. Ik koop zelf mijn schoenen bij Het Loopcentrum (hetloopcentrum.nl) in Horst. Wellicht een beetje uit de richting, maar de moeite van een bezoek meer dan waard: elke schoen die ik daar pas wordt uitvoerig geanalyseerd en je wordt voorzien van heel degelijk advies van mensen die (naar mijn mening) bijzonder veel verstand van zaken hebben.

  Ten slotte nog een kort pleidooi om geen schoenen te kopen zonder degelijke analyse. Vaak hoor je mensen zeggen dat ze vanwege het feit dat ze "maar" één of twee keer per week lopen, het zonde van het geld vinden om schoenen in de loopzaak te halen. De werkelijkheid is echter precies andersom: als je "maar" één of twee keer in de week loopt (of minder) is je lichaam veel minder belastbaar dan wanneer je 5 keer of meer loopt. Je spieren en gewrichten zijn vatbaarder voor blessures dus dat betekent dat je júist ervoor moet zorgen dat je op degelijke schoenen loopt.

  Veel plezier en wijsheid in de loopzaak!

  1. Bedankt voor je uitgebreide comment Ivo. Toch wil ik nog steeds volgend jaar kijken of ik niet precies dezelfde schoenen online kan kopen. Bij de winkel waar ik koop wordt bijvoorbeeld niet elk jaar opnieuw mijn manier van lopen geanalyseerd.

   Dus ik zie er niet zo de meerwaarde van in.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.