Melanie rent

Schermafbeelding 2014-01-09 om 12.27.48
Melanie bij de Run van Gieten

Het was liefde op het eerste gezicht tussen Melanie (40) en hardlopen. Hardlopen gaf haar een goed gevoel. Een buurvrouw introduceerde de twee.

5K in 34 minuten na vier weken

Vier weken nadat ze begon met hardlopen liep Melanie, moeder van een 13- 15-jarige zoon, de 5K bij de Ladies Run in Groningen in 34 minuten! Doordat ze twee keer per week zwom, en drie keer per week een stevige wandeling maakte, had ze al een goede conditionele basis. Nu combineert ze drie keer per week hardlopen met Swiss Ball en Pilates.

Melanie's loopweek

Melanie loopt bij voorkeur in de natuur. Twee keer per week loopt ze alleen. En één keer per week samen met haar moeder, die twee jaar geleden is begonnen met hardlopen. Ook haar kinderen gaan regelmatig mee. Ieder jaar traint ze samen met haar zoon voor twee wedstrijden, die ze dan samen lopen. Dat is erg gezellig.

Wedstrijden

Ook alleen loopt Melanie regelmatig wedstrijden. Haar langste afstand vwas de Halve van Egmond. Melanie genoot van het 'buffelen' langs het strand. Hoewel het haar vooral gaat om het 'meedoen' heeft ze toch wel eens een beker gewonnen tijdens een veldloop.

Loop gadgets en loopkleding

Tijdens het lopen draagt Melanie een sporthorloge met GPS en een iPod met haar favoriete muziek. Ze vindt het leuk om de routes die ze loopt te bewaren. Hardlooprokjes draagt ze niet, en aan haar voeten heeft ze een paar Asics schoenen. Melanie kent het belang van goede hardloopschoenen.

Behalve een wekelijks hardlooprondje deelt Melanie ook het tijdschrift Runner's World met haar moeder. Melanie heeft er een abonnement op, en vindt dat er leuke verhalen en handige tips in staan.

Melanie's boodschap een moeders die willen hardlopen.

'Probeer het gewoon eens uit. Misschien is het wat voor je.'

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.