Hardloper Ilse Bissels

hardloper

Ilse is altijd sportief geweest, en beoefende verschillende sporten waaronder voetbal. Toen ze verhuisde van Brabant naar Friesland stopte ze met voetballen, en begon daar met hardlopen. Ilse kende daar nog niemand en hardlopen was makkelijk om in haar eentje of samen met haar vriend te doen.

Over Ilse

Ilse (38) woont samen met haar vriend in Brabant. Samen hebben ze een zoontje van vier jaar oud.

Op dit moment is Ilse druk haar studie voor Vitaliteitscoach (CHIVO). Daarnaast geeft ze Ouder/Peutergym en organiseert ze Sportieve Kinderfeestjes (www.sportiefkinderfeestje.nl). Verder geeft ze ook nog workouts bij Mom in Balance (www.mominbalance.com)

Allemaal als ZZP'er met haar eigen bedrijf: Beweeg! met Ilse.

Hardloop gewoontes

Ik loop vaak een rondje om het dorp, dus lekker in de natuur. Vroeger liep ik vaak met mijn vriendin in en rond Leeuwarden. Daar was verlichting als je 's avonds ging lopen.

Gemiddeld loop ik zo'n twee keer per week. Op woensdag loop ik samen met een groep (atletiek vereniging De Keien in Uden). Op zaterdag of zondag loop ik alleen.

Het voordeel van een loopgroep is dat je meer uitgedaagd wordt. Er zijn lopers die net wat harder lopen, en daar trek je je aan op. En het voordeel van alleen lopen is dat je de tijd en dag zelf kan bepalen. Ik ben meestal minder gemotiveerd om te lopen als ik in m'n eentje moet.

Op dit moment loop ik minder dan ik heb gedaan. Op dit moment ben ik tevreden met een afstand van vijf kilometer. Maar als ik klaar ben met mijn studie wil ik weer een uur gaan lopen. +/- 10 km dus.

Hardloop motivatie

Ik loop vanwege het prettige gevoel tijdens en na het lopen. En ik wil graag fit blijven. Door hardlopen voel ik me beter. En het is lekker dat je aan je lijf voelt dat je iets hebt gedaan. De ene dag ga ik hardlopen omdat ik wil bewegen, en de andere dag om mijn hoofd wat leeg te krijgen.

Hardlopen betekent even een moment voor mezelf. Eerst inspanning en daarna ontspanning.

Ik voel me dan voldaan. Hardlopen is voor mij een makkelijke manier om fit te blijven en me goed te voelen.

Hardlopen en moederschap

Ik zie geen duidelijke parallellen tussen hardlopen en moeder zijn. Misschien dat hardlopen en moederschap allebei het ene moment leuker zijn dan het andere. En dat er elke dag weer een nieuwe kans is om opnieuw te beginnen.

Door hardlopen laat je kinderen zien dat het goed is om in beweging te blijven. Dat sporten/bewegen erbij hoort in het leven. Mijn zoontje is 4 jaar dus die loopt de hele dag al hard door het huis. Hij zal eerst op zwemles gaan en daarna mag hij zelf een sport kiezen.
Als hij ouder is zal ik hem aanraden om een sport te kiezen die hij zelf leuk vind. Als dat hardlopen is, dan is dat oké. Bij een teamsport leert hij wel meer sociale vaardigheden. Als hij op zijn moeder gaat lijken probeert hij van alles uit, hahaha.

Hardloop apps en gadgets

Ik loop alleen met mijn telefoon en een hardloophorloge. De telefoon gebruik ik voor muziek, en het horloge voor de tijd. Op woensdagochtend hebben we een schema, dan loop ik dus op tijd. Op de andere dagen loop ik zolang ik het leuk vind en vol hou.

Ik wissel hardlopen met muziek af met luisteren naar de geluiden om me heen.

Hardloopwedstrijden en evenementen

Dit jaar heb ik aan een aantal wedstrijden mee gedaan. We hebben vanuit de atletiek vereniging hele leuke cross wedstrijden. Daarbij gaat het meer om de gezelligheid dan de tijd. En ik heb een paar 5km wedstrijden gedaan in de buurt. Dan probeer ik toch elke keer mijn PR te verbeteren. Een wedstrijd geeft me de kans om te peilen hoe het op dat moment met me gaat. En ik geniet van de sfeer. Voor een prijs ga ik niet. Zo hard train ik er niet voor.

Ik wil winnen van mezelf door sneller te lopen dan de vorige keer.

Hardloopkleding en schoeisel

Hardlooprokjes staan me echt niet, dus die draag ik niet. Nieuwe hardloopschoenen koop ik elk jaar. Dan ga ik naar de winkel waar ik gewerkt heb. Doordat ik de mensen daar ken vind ik hardloopschoenen kopen leuk om te doen. Verder is het een artikel wat praktisch is: als de pasvorm goed is dan koop ik ze. Ik heb geen favoriete hardloopschoenen. Soms zit Nike lekker en andere keren Saucony.

Hardloopinspiratie

Ik heb niet echt een voorbeeld op hardloopgebied. Ik vind het super hoor om Daphne Schippers te zien, maar ga er zelf niet vaker/beter door hardlopen. Ik kijk graag naar mensen die een passie hebben, daar raak ik wel door geïnspireerd. Maar dat hoeft dus niet perse in de sport te zijn.

Favoriete boeken over hardlopen heb ik niet, en Runner's World kijk ik nooit in.

Mijn boodschap voor moeders die willen gaan hardlopen

In het begin is het best een opgave maar als je het rustig opbouwt blijft het leuk en gaat het steeds makkelijker. Uiteindelijk voel je je heel fijn als je hardgelopen hebt!

En als je er moeite mee hebt om de deur uit te gaan, zoek dan een loopmaatje!

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.