Kruidvat oortjes: niet geschikt voor hardlopen

kruidvat oortjesKruidvat oortjes: niet geschikt voor hardlopen!

Doorgaans draag ik oortjes van het model van Apple als ik ga hardlopen. Niet de officiële Apple oortjes, want die vind ik veel te duur. Ik koop ze doorgaans via bol.com voor 11 of soms 15 euro.

Bij Albert Heijn heb ik ook wel eens oortjes in het Apple model gekocht. Hoe dan ook, mijn oortjes waren weer eens kapot, en toen had mijn man oortjes van Kruidvat. Kruidvat Premium oordopjes om precies te zijn. Ze leken erg op de Apple lookalike oortjes en kostten maar 6,95. Dus ik was helemaal blij, en vroeg mijn man of ik zijn oortjes van Kruidvat mocht hebben.

Maar dat bleek geen succes helaas.

Hieronder mijn ervaringen.

Kruidvat oortjes: product omschrijving

Ik heb het in deze post over de Kruidvat Premium Oordopjes van 6,95. Ze hebben ook nog diverse draadloze oortjes en oortjes voor 4,99. De premium oortjes van Kruidvat zien er prima uit. Sterker nog, ze hebben zelfs iets extra's wat de nep Apple oortjes niet hebben. Er zit een soort extra laagje plastic omheen dat oogt alsof het optimaal is voor oren.

De Kruidvat Premium Oordopjes hebben ook nog halverwege het snoer zo'n bediening waarmee je het geluid zachter en harder kunt zetten. Veel oortjes dus voor 6,95. De aansluiting voor je telefoon is met zo'n pinnetje.

Op de website van Kruidvat staat het volgende:

Deze Kruidvat Premium Oordopjes zijn geschikt voor alle telefoons, mp3-spelers en andere media-apparaten met een mini audio jack ingang. De vorm van de oortjes zorgt voor extra comfort. De oordopjes hebben een extra krachtig geluid, sterke bass, volumeregeling en een microfoon voor het voeren van handsfree gesprekken.'

Er is 1 review geplaatst over deze Kruidvat oortjes. Die persoon gaf een 4 op een schaal van 1 op 5. Best goed dus. Ik denk dat die persoon andere oren heeft dan ik, of niet heeft hardgelopen met de oortjes in.

Kruidvat oortjes en hardlopen: mijn ervaring

Met de Kruidvat oortjes is in principe niets mis. Totdat je ermee gaat hardlopen. Die krengen bleven echt niet in mijn oren zitten. Ik was daardoor voortdurend bezig om de oortjes weer terug te duwen in mijn oren. In mijn rechteroor bleef het oortje van Kruidvat iets beter zitten, en ik heb daarom van ellende zelfs een tijdje gelopen met maar 1 oortje in mijn oor.

Omdat je soms van de nood een deugd moet maken, en moet omdenken probeerde ik de vallende oortjes van Kruidvat te zien als een kans om mijn looptred te verbeteren. Je weet wel: soepeler lopen en zachter landen. Maar ook dat hielp niet. Ze bleven uit mijn oren vallen.

De oortjes van Kruidvat versus mijn nep Apple oortjes

Hieronder zie je een foto van de oortjes van Kruidvat naast mijn nep Apple oortjes.

Links de oortjes van Kruidvat, rechts de nep Apple oortjes

Mijn conclusie

Ieder oor is weer anders, en het is goed mogelijk dat de Kruidvat oortjes bij iemand anders wel prima blijven zitten bij het hardlopen. Maar in mijn geval waren ze een enorme miskoop. Ik vind ze wel geschikt voor wandelen en onderweg. Zolang je er maar niet mee gaat hardlopen zijn het prima oortjes.

Inmiddels heb ik mijn oortjes toch maar weer via bol.com gekocht. Ik betaalde ze met het geld dat ik verdiende met de asr Vitality app!

17,92 voor 2 paar oordopjes bij bol.com

N.B. Een geweldige oplossing voor uitvallende oortjes is de oortelefoon Aftershokz, maar die werkt helaas niet mijn Huawei smartphone : (

Anders wist ik het wel!

Welk type oortjes draag jij bij het hardlopen?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.