Hoe organiseer jij je hardloopkleding?

hardloopkledingAls je al wat langer loopt, dan zul je langzaam maar zeker een hardloop garderobe opbouwen.

Hoe organiseer je je hardloopkleding nou het beste? Want niets is vervelender dan 's ochtends eerst moeten graven en zoeken naar een paar geschikte tights of shirt. Of sokken. Zeker als je toch al niet zo'n zin hebt om te gaan hardlopen.

Laten we daarom eens kijken naar de verschillende mogelijkheden die er zijn om je hardloopkleding te organiseren.

Hardloopkleding organiseren

 • Je kunt je hardloopkleding ophangen. Zelf heb ik dit een hele tijd gedaan met mijn hardloopshirts. Shirts met korte mouwen, shirts met lange mouwen...  Ik hing ze allemaal keurig aan een hangertje. Het voordeel van ophangen was dat ik goed kon zien wat waar hing. En het zag er netjes uit.
 • Hardloopkleding kun je ook opvouwen en in nette stapeltjes in je kast leggen. Het probleem bij mij is 1: ik kan niet zo mooi vouwen en 2: stapeltjes blijven bij mij nooit netjes...
 • Daarom organiseer ík mijn hardloopkleding graag in mandjes. Ik heb een mandje onder in mijn kast voor tights, een mandje voor shirts en een mandje voor sokken. Voor de kritische lezer die nu denkt: 'Ja, maar wacht eens even! Je híng je t-shirts toch aan een hanger?!' Dat dééd ik inderdaad. Tot ik ontdekte hoeveel makkelijker het was om zo'n shirt gewoon in een mandje te gooien...

Algemene tips over kastinrichting

Een algemeen artikel over hoe je je kledingkast het beste organiseert, en dus ook je hardloopkleding, vind je in het gratis Westwing magazine. Ze geven daar praktische tips én een stappenplan om je kast goed te organiseren.

hardloopkast
Bron: Westwing Magazine.
https://www.westwing.nl/magazine/lifestyle/de-perfecte-kledingkast-voor-hem-en-haar/

Hardloopschoenen: waar laat je die?

Wie een paar jaar hardloopt heeft al gauw meerdere paren hardloopschoenen. Gemiddeld gaan hardloopschoenen namelijk maar een jaar mee. Daarna kun je er nog wel op hardlopen, maar neemt de kans op blessures toe. Dit komt omdat de demping van de schoenen in de loop van de tijd minder goed wordt. Menig hardloper vindt het moeilijk om oude hardloopschoenen weg te doen... Zelf vind ik dit ook best lastig. Daarom schuif ik ze graag door naar mijn kinderen! Die dragen ze dan weer op school tijdens de gymlessen.

Mijn 'actuele' hardloopschoenen zet ik na gebruik op een plankje in de gang. Maar je kunt natuurlijk ook een speciaal schoenenkastje of rek kopen. Zoals deze:

schoenenkast

Of stel ze tentoon in deze boekenkast, die zich ook prima leent voor hardloopschoenen:

schoenenkast

Conclusie: hardloopkleding organiseren

Als je je hardloopkleding netjes opbergt gaat de kleding langer mee. En extra voordeel is dat je niet hoeft te zoeken naar een geschikte outfit. Als je je hardloopkleding goed organiseert kun  je het zo pakken.

Hoe organiseer jij jouw hardloopkleding? En wat doe jij met je oude hardloopschoenen?

Similar Posts

8 Comments

 1. Mijn onderste lade is voor mijn hardloop kleding. Goed wassen en op kleur sorteren helpt ook de levensduur te verlengen, dat is met alle kleding trouwens. Ik dacht dat hardloopschoenem twee jaar mee konden?? Als je ze vaak gebruikt, als ze bijna niet gebruikt worden zijn ze eerder aan vervanging toe dacht ik.

 2. Gewoon in een lade, de tips die je geeft vind ik wat overdreven voor hardloopkleding. en mijn oude loopschoenen gebruik ik tijdens het klussen of lever ze in als er een actie voor oude schoenen is.

 3. Naast mijn klerenkast ligt een hoopje loopkleding. Wat uit de was komt gooi ik ongevouwen bovenop... dus nu zijn dat lange tights en shirts met lange mouwen. In de zomer liggen de korte broeken, de mouwloze shirts en de singletjes bovenop.
  Mijn clubtenue (voor wedstrijden) ligt in mijn klerenkast, in het onderbroekenmandje. Dan hoef ik nooit te zoeken.

 4. Ik heb stapels maar geen hoge. Alles wat niet 100% voldoet gaat weg. 's zomers bovenop korte spullen en onderop lange. 's winters omgekeerd. Onderkleding/tussenlaag op aparte stapel en sokken in mandje. 4 tot 5 paar loopschoenen incl. trail op rek. Oude spullen gaan naar kledinginzameling. Alle assescoires (buffs, handschoenen, drinkbelts, verlichting op ee aparte kapstok die ik aand zzijkant van een kast maakte.

  Groetjes,

  Dorothé

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.