Welke hardloopkleding bij...

welke hardloopkleding bij

Welke hardloopkleding bij 0 graden? Of welke hardloopkleding bij 10 graden?

Er is niets erger dan te warm gekleed zijn vind ik. Daarom heb ik in de vijftien jaar dat ik hardloop bijgehouden welke hardloopkleding ik moet dragen bij welke temperaturen. Zodat ik me niet per ongeluk te warm aankleedt. Me te koud kleden is bij mij een minder grote zorg!

Welke hardloopkleding bij...

Tights en korte broek

Mijn belangrijkste vuistregel is dat ik bij temperaturen van 10 graden prima met een korte broek kan gaan hardlopen. Daarna komt 4 graden als mijn ondergrens waarbij ik capri tights (tot net over de knie) kan dragen. Onder de 4 graden draag ik tights tot aan mijn enkels.

Lange mouwen en korte mouwen

Deze vind ik iets lastiger. Maar meestal draag ik korte mouwen tot de temperatuur daalt onder de 10 graden. Daarna kies ik voor lange mouwen. Hoewel ik daar ook nog gradaties in heb. Zo heb ik een vrij dun sportshirt van de H&M met driekwart mouwen. Die draag ik tot de temperaturen lager worden dan 7 graden. Onder de zeven graden draag ik mouwen tot aan mijn polsen.

Vanaf 10 graden draag ik mijn 'bodywarmer' die geen bodywarmer is over mijn bovenkleding. Het is een soort dun regenjack zonder mouwen. Ik heb het al jaren, en het beschermt me tegen koude wind en regen. Ik vind het ding lelijk, maar onmisbaar.

Welke hardloopkleding bij welke temperatuur?

Als je gaat hardlopen en je afvraagt welke hardloopkleding bij welke temperatuur geschikt is, dan kun je de volgende aandachtspunten gebruiken!

  1. Tel 10 graden bij de temperatuur buiten op. Dus als het 0 graden is buiten, kleed je dan op temperaturen voor 10 graden. Tien tot 12 graden voelt al gauw als 20 graden als je rent, 5 graden voelt als 15 graden en 0 graden voelt als 10 graden enz.
  2. Houd rekening met de wind. Een venijnige oostenwind laat het kouder voelen. De gevoelstemperatuur kan dan kouder zijn dan de 'echte' temperatuur.
  3. Je persoonlijke voorkeur. De één is een koukleum, de ander heeft het altijd warm. Houd dus bij welke hardloopkleding bij welke temperatuur prettig is. Schrijf dat ergens op. Je zult je zelf later dankbaar zijn!
  4. Houd er rekening mee dat het niet erg is als je het in het begin even een beetje koud hebt! Doordat je gaat hardlopen warm je binnen no time goed op. Denk dus niet te snel: 'Ik heb me te dun aangekleed!'

Samenvattend

De vuistregel om te bepalen welke kleding je moet dragen bij welke temperatuur is dat je 10 graden moet optellen bij de temperatuur die de thermometer aangeeft. Maar daarnaast is het handig als je voor jezelf bijhoudt wat prettig is bij welke temperatuur. Want iedereen is weer anders. Wat voor de een te warm is, is voor de ander te koud.

Maak daarom je persoonlijke logboek wat betreft hardloopkleding bij welke temperatuur. Houd het tijdstip bij, de kleding die je droeg, de temperatuur, de wind en hoe het voelde. Later ben je jezelf dankbaar!

Lees ook mijn review van Action thermokleding voor hardlopen.

Wat trek jij aan bij welke temperatuur?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.