Hardloopschoenen: wat zijn de beste?

hardloopschoenen

Of je nou een hardloper bent, of wilt beginnen met hardlopen, je kunt er niet om heen:

Je hebt hardloopschoenen nodig.

Maar ja, welke dan?! Wat zijn de beste hardloopschoenen? En hoe kom je daar in vredesnaam achter? Want je wilt natuurlijk niet de verkeerde hardloopschoenen kopen en binnen de kortste keren geblesseerd op de bank zitten!

Wat zijn de beste hardloopschoenen: hoe kom je daar achter?

Normaliter zoek ik dan of de Consumentenbond een product misschien getest heeft. Ik heb vertrouwen in hen, en ga altijd graag voor hun 'voordelige keus'. Dan weet ik dat ik goede kwaliteit krijg, voor een sympathieke prijs.

Maar zo simpel werkt het niet bij hardloopschoenen.

En ik zal je vertellen waarom:

De beste hardloopschoen is voor iedereen anders!

De beste hardloopschoen is voor iedereen anders

Lekker dan. Wat voor Pietje geweldige hardloopschoenen zijn, kunnen bij Jantje leiden tot akelige blessures. En de schoenen waar Jennifer zo lekker op loopt, voelen bij Renate alsof ze stukken beton aan de voeten heeft.

Om die reden blader ik ook altijd zonder interesse door reportages over de nieuwste hardloopschoenen in het tijdschrift Runner's World. Want die schoenen kunnen fantastisch zijn, maar ik kan ze echt niet zo maar gaan kopen. Het is immers maar de vraag of ze geschikt zijn voor mijn voeten en manier van lopen.

Ik snap dan ook niet waarom Runner's World dit soort artikelen plaatst. Zeker gezien het feit dat ze verder altijd hameren op een persoonlijk advies!

De beste hardloopschoenen vind je in een speciaalzaak

Ben jij op zoek naar de beste hardloopschoenen? Ga dan naar een speciaalzaak. Daar kunnen ze je namelijk precies vertellen wat de beste hardloopschoenen zijn. Voor jou.

Anno 2017 wordt graag gegooid met slogans als 'Iedereen is uniek!' En als het om de beste hardloopschoenen gaat is dat een waarheid als een koe. Bij een goede speciaalzaak doen ze een loopanalyse. Je rent dan een stukje door de winkel, en dat wordt gefilmd. Vervolgens kijken ze naar de beelden van je voeten. Daarbij zijn twee belangrijke aandachtspunten voor de expert:

  • Vorm van je voet
  • De manier waarop je je voet neer zet, oftewel je looppatroon

Op basis van alle informatie adviseert de specialist vervolgens de beste hardloopschoenen voor jou.

Conclusie over de beste hardloopschoenen

De beste hardloopschoen is voor iedereen weer anders. Ga naar een speciaalzaak voor een goed advies, zodat je de beste hardloopschoenen voor jou kunt kopen.

Lees ook: Wat zijn goede hardloopschoenen?

Welk merk schoenen en type draag jij?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.