Wat voor bh draag jij bij het hardlopen?

Ik draag eigenlijk altijd mijn 'gewone' bh's tijdens het hardlopen.

Dat zijn katoenen beugelbh's, die ik kocht bij de V&D. Ooit kocht ik een echte sportbh voor zo'n 30 euro van het merk Fila, maar dat kreng schuurde zo dat ik een pijnlijke plek kreeg tussen mijn borsten. Toen heb ik nog eens een sportbh gekocht bij de Zeeman voor slechts 7 euro, maar wel van 'coolmax', maar die bleek te groot. En een sportbh die te groot is, helpt natuurlijk weinig.

Sindsdien draag ik dus gewoon mijn beugelbh's. En aangezien ik slechts gezegend ben met een A-cup gaat dat prima. Ik kan me voorstellen dat als je grotere borsten hebt, dan een goede sportbh wel noodzakelijk is.

Wat voor soort bh draag jij bij het hardlopen?
Sport of gewoon, en met of zonder beugels?

Similar Posts

21 Comments

 1. Ik heb twee shockabsorbers. Die zitten fantastisch. Alleen toen ik borstvoeding gaf droeg ik ze over elkaar heen wegens pijn bij de minste schommeling

 2. Hi Nicole en anderen,

  Ik ga voor Hema, sportb's zware kwaliteit (80d), 4 stuks om de hele week te kunnen rennen. Klein steekje met een kleurtje erin zodat ik ze regelmatig wissel. Ik koop ze altijd tijdens de speciale koopavonden met korting. Ze worden wel lelijker door het vele wassen, maar de functionaliteit verminderd niet.

  groetjes,

  Dorothé
  http://djaktief.wordpress.com

 3. Een Shockabsorber, de stevige variant. Heb veel andere dingen aangepast in de winkel, maar dat was de enige die lekker zat. Ik droeg hem ook altijd toen ik nog paardreed, geen enkele beweging meer, maar het knelt nergens.

 4. Toch veel echte sportbh's zie ik. Die van de Hema heb ik ook wel eens geprobeerd, maar teruggebracht omdat hij zo knelde. Het hangt denk ik ook sterk van je cupmaat af of een sportbh nodig is.

 5. Ik met mijn "Beetje" kan prima uit de voeten met de sportbh's van de Hema; als starter wilde ik niet gelijk hele dure bh's kopen maar deze bevallen me prima.

 6. Een shockabsorber. Duur, maar zijn geld meer dan waard. Het voelt een beetje als een harnas als je hem aantrekt, maar als je eenmaal aan het rennen bent geeft ie maximale bewegingsvrjheid en ondersteuning.

  Heb een tijdje geleden een Nike sport bh gekocht, maar die haalt het echt niet bij een shock absorber!

 7. Vraagje aan de dames met een shockabsorber. Lopen jullie er ver mee? Ik krijg nl. problemen met mijn huid. Die gaat kapot als het niet een beetje kan ademen, ook al heb ik me tevoren ingesmeerd met vaseline. Het zweet moet weg kunnen. Het gaat wel voor een uurtje = 10 km maar een halve marathon en meer wordt moeilijk. Sluiten die shockabsorbers echt zo af?

  groetjes,

  Dorothé
  http://djaktief.wordpress.com

  1. Ik heb zo'n shock absorber in de winkel wel eens geprobeerd, maar werd afgeschrikt door hoe strak hij zat. Maar uit de reacties begrijp ik dat hij zijn naam wel eer aan doet!

 8. Ik heb wel gemerkt dat je die Shockabsorbers heel goed moet passen. Toen ik mijn huidige kocht, heb ik denk ik anderhalf uur staan passen. Ze hebben verschrikkelijk veel verschillende modellen (geloof dat ze er in die winkel wel 10 verschillende hadden, als het niet meer was) en ook een andere omvang of cupmaat nemen dan anders kan heel veel schelen. Die ik nu heb zit echt perfect.
  Hij is inderdaad wel wat zweterig, maar ik loop nog maar stukken van een half uur à drie kwartier, dus dat valt nog wel vol te houden.

 9. Ik ben ook aan de Shock Absorber, maar niet zo'n harnas. Aandoen over je hoofd en haakjes aan de zijkant. Ideaal ding maar geloof dat dit model niet meer gemaakt wordt. Nooit last van zweterigheid ;), niet overmatig op die plek in elk geval.

 10. Ik ben zeer tevreden over eigen merk van Hunkemoller wel duur € 30,- of iets meer maar voor mijn grote 90D absoluut de beste zeker na 10 km of een dik uur bodystep! Sportieve groet, BB

 11. Ik heb een sportbh van de Hünkemoller. 30 euro, dus geen kapitaal en bevalt uitstekend. Ik heb een e-cup dus rennen met mijn gewone BH is echt geen optie. Dan verrek ik na 10 minuten al van de pijn door al dat geschommel en gehups van mijn borsten. Bovendien ziet het er ook niet uit 😛
  Met deze BH blijft alles keurig op zijn plek en heb ik geen last meer van pijnlijke borsten.

 12. Ik draag een h&m sportbeha. Werkt super. Ben door hardlopen van een b naar a-cup gegaan, maar vind lopen met een sportbeha toch wel comfortabel!

  1. Een sport-bh is denk ik vriendelijker voor de borsten dan een gewone. Ik loop meestal met een gewone beugelbh, maar ik hoef dan ook niet zoveel te ondersteunen!

 13. ik draag sportbh's van triumph. die zitten het fijnst. ik heb ook shock absorber gehad maar die zitten echt heel strak en ook niet lekker. ik moest iedere keer mijn bh goed doen. met de huidige bh's die ik nu gebruik heb ik dat niet meer. bh zit gelijk goed op z'n plek. met cup 70 f heb je een beperkte keuze. maar ik kies voor triumph. en die kon ik gewoon in mijn eigen bh nemen die ik normaal ook heb van bh. van shock absorbeer kocht ik altijd 75 f toen ik nog 7 kilo zwaarder was dan nu. toen woog ik 67 kilo en en zelfs dat zat echt strak maar dan was het in de cup te groot. ik kocht ook weleens 75 e en die zat in cup goed ,omvang was te strak. nu weeg ik 60 kilo en ik dacht dat smallere omvang grotere cup nu wel kon. niet dus. ik heb ook 70 e geprobeerd en 70f en zelfs 70 g, je raadt het al ze zaten geen van allen goed. koop gewoon een goede sportbh die niet knelt en niet te strak zit zodat je na een sportsessie rode striemen hebt waar je bh heeft gezeten dat had ik dus, maar met triumph heb ik dat niet mee. ik zou zeggen: als je een goede sportbh zoekt probeer er dan eens eentje van triumph. die kunnen ook alles aan. ik ren me rot, volg groepsles, doe fitness en zelfs met spinning blijft alles keurig binnenboord zonder uitfloepen. een aanrader is triumph

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.