Running outfit

running outfit

Als je gaat hardlopen is het slim om dat te doen in een zogenoemde running outfit.

Gun jezelf echte hardloopkleding.

Wanneer kun je een running outfit kopen?

Veel mensen beginnen met hardlopen in een oude katoenen joggingbroek met een oud t-shirt er boven. En als schoenen worden nog wel eens een paar oude gym- of sportschoenen uit de kast getrokken.

En dat is ook begrijpelijk. Zelf was ik ook zo.

Want veel beginnende hardlopers willen eerst zeker weten dat ze het volhouden voordat ze geld gaan uitgeven aan hardloopkleding.

Maar koop gerust na 3 keer hardlopen een running outfit. Of in ieder geval echte hardloopschoenen. Want met name goede hardloopschoenen zijn essentieel voor succesvol hardlopen zonder blessures.

De voordelen van een running outfit op een rijtje

Een running outfit heeft heel veel voordelen. Zowel psychologische als lichamelijke. Ik zet ze hier onder voor je op een rijtje!

  1. Als je echte sportkleding koopt neem je jezelf serieus als hardloper. Je zegt als het ware tegen jezelf: 'Ik heb er vertrouwen in dat ik blijf hardlopen.' En dat werkt door in je motivatie!
  2. Een essentieel onderdeel van een running outfit zijn hardloopschoenen die je je laat aanmeten bij een speciaalzaak. De juiste hardloopschoenen voorkomen namelijk blessures.
  3. Een goede running outfit bestaat uit technisch materiaal dat zweet en vocht van je huid wegtransporteert. Je loopt dus niet met een klam shirt, maar met een shirt dat droog en fris blijft voelen.
  4. In een echte running outfit ga je je steeds meer een hardloper voelen. En als echte hardloper zul je je daar ook naar gaan gedragen. Ik kocht ooit eens een snel klein hardloopbroekje, waardoor ik veel sneller ging hardlopen. Gewoon omdat ik vond dat ik met zo'n snel sportbroekje niet langzaam kon rennen. Kortom: 'Ik kleedde me snel, en werd daardoor sneller'. Lang leve de psychologie van de menselijke geest.
  5. Een goede running outfit helpt je om te gaan hardlopen in verschillende weersomstandigheden. Je hoeft niet thuis te blijven als het regent, sneeuwt, hagelt of tropisch warm is. Met de juiste hardloopkleding kun je in elke weersomstandigheid gaan lopen.
  6. Een running outfit kopen is gewoon leuk om te doen : ) Lekker shoppen!

Een goede running outfit hoeft niet duur te zijn

Een goede hardloop outfit hoeft beslist niet duur te zijn. Voor zo'n 8 euro heb je al een paar hardloop tights van technisch materiaal. Lees ook mijn post Goedkope hardloopkleding voor meer adressen waar je terecht kunt voor goedkope hardloopkleding.

Laat de prijs je dus vooral niet weerhouden van  de aanschaf van een running outfit!

Running outfits per seizoen

Een running outfit verschilt per seizoen. In het algemeen kun je stellen dat goede hardloopkleding bestaat uit laagjes. Net als een ui. In de zomer verminder je het aantal laagjes, en in de winter doe je er juist wat meer bij.

De basis is altijd een hemdje van technisch materiaal, een goede sport bh, en goede hardloopschoenen. De rest kun je naar eigen smaak en voorkeur invullen. De één loopt het liefst in enkellange tights, een ander loopt bij 4 graden in korte shorts.

Conclusie

Met de juiste hardloopkleding loop je fijner. En het is ook gewoon leuk om te kopen en te dragen : )

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.