Ren mama, ren!Rennende moedersWendy loopt hard

Reacties

Wendy loopt hard — 3 reacties

 1. Sinds een paar weken ben ik ook begonnen met hardlopen. Aanleiding is dat ik beter in mijn vel wil zitten en dat ik eindelijk eens wat hoop af te vallen. Ik heb een aantal kilo's overgewicht ( mede door het slikken van medicijnen). Het valt mij nog steeds erg zwaar, ik heb altijd wel de zin om te gaan lopen, maar het resultaat valt mij altijd zo erg tegen. Ik loop hard volgens het programma van Evy en ik loop nog steeds de eerste les, die gratis is, maar ik loop deze nog steeds omdat ik nog niet de conditie heb om met de tweede les te starten. Na het lopen heb ik erg last van mijn heupen ofwel binnen in mijn heup doet het zeer en die pijn lijkt op spierpijn. Dat zal ook ongetwijfeld met mijn leeftijd te maken hebben, ik ben inmiddels 54 jaar, maar ik zou graag weten hoe de eerst 10 weken bij jullie gingen, was dat ook zo zwaar? En heb je nog tips? Ik vind dit een ontzettend leuke blog, de energie spat ervan af! Mijn complimenten!

  • Het zou ook kunnen dat je eerst een paar weken het beste 3 keer per week 20 minuten kunt gaan wandelen om een basisconditie op te bouwen. Zo ben ik destijds begonnen.

   En je zou ook eventueel je loopschoenen kunnen laten nakijken. Soms kan je loopstijl klachten veroorzaken. En vaak zijn die te verhelpen met de juiste schoen!

   Ik vind het heel verstandig van je, dat je les 1 opnieuw blijft doen totdat je klaar bent voor les 2. En vergeet niet: Je doet het toch maar mooi!!!! Dat is hartstikke goed. Wat kan het schelen hoe snel of hoe ver je al bent met het schema. Je bent toch maar mooi buiten, en aan je conditie aan het werken.

 2. Dank je Nicole voor je reactie en opsteker! Ik heb al nieuwe schoenen gekocht, gelijk een goede start. Want ik ben bang voor blessures, die wil ik zien te voorkomen. Inmiddels ben ik nog steeds met les 1 bezig, maar dat gaat wel steeds beter. Tot dat ik deze feilloos kan lopen blijf ik die les lopen.

  Groetjes Gea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Ren mama, ren!

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder