Hardloper Mirella

hardloper

Het begon allemaal met een bootcamp in mei van dit jaar. Vervolgens besloot Mirella - destijds drieëndertig - serieus te gaan hardlopen. Want dat leek haar 'wel lekker'. Vervolgens gebeurden er twee dingen: Ze begon van het hardlopen te genieten, en haar ambitie ontwaakte. Sindsdien probeert Mirella zich nog te  verbeteren ook.

Dit is haar hardloopverhaal.

Mirella is 35 jaar en moeder van drie kinderen van 12, 9 en 5 jaar.

Hardloopgewoontes

Ik loop gemiddeld één keer per week, en twee à drie keer per week tijdens het bootcamp. Als ik alleen ben loop ik het liefst in mijn eigen buurt. Tijdens het bootcamp rennen we altijd in de duinen, wat enorm zwaar is. Met anderen lopen vind ik het niet echt fijn vanwege de verschillende looptempo's. Ik loop liever in mijn eigen tempo, dan hou ik het beter vol.

Hardloopmotivatie

Ik heb vaak geen zin om te gaan hardlopen. Maar dan moet ik toch van mezelf. En achteraf ben ik altijd weer blij dat ik het gedaan heb. Daarnaast loop ik omdat ik aanleg heb om aan te komen, en om  me fitter te voelen. Ook helpt het hardlopen tegen angsten waarvan ik last heb. Tijdens het lopen maak ik mijn hoofd leeg, en denk ik even nergens aan. Het is een moment voor mezelf.

Hardlopen en moederschap

Doordat ik hardloop ben ik een fittere en snellere moeder! Ik zou mijn kinderen hardlopen niet zo direct aanraden. Als ze het willen mag het wel, maar dan via een sport die ze kiezen.

Hardloop gadgets en apps

Ik loop met mijn mobieltje. Dat houd ik in mijn hand vast. Ik moet echt nog een houder hebben. Dat zal vast fijner rennen. En op mijn mobiel heb ik de app rennen met Evy. Als ik alleen loop luister ik tijdens het hardlopen graag naar muziek. Q-music om  precies te zijn.

Hardloopwedstrijden en evenementen

Ik doe zo nu en dan mee aan hardloopwedstrijden en evenementen, voor de lol en om mezelf te verbeteren. Mijn laatste wedstrijd was tijdens de Henschotermeergames. En in augustus heb ik met de prestatieloop meegedaan. Erg leuk om mee te maken allemaal. Voor een prijs ga ik niet. Ik vind het plezier het belangrijkst.

In de toekomst wil ik graag nog een keer een Color Run doen.

Hardloopkleding en schoeisel

Ik draag het liefst een broek tijdens het hardlopen. Binnenkort moet ik weer nieuwe hardloopschoenen kopen. Ik denk dat mijn huidige schoenen te klein zijn, want na het hardlopen doen mijn tenen zeer. Mijn favoriete hardloopschoenen zijn Nikes.

Mijn boodschap voor moeders die willen hardlopen

Doen! Het is echt lekker, je voelt je veel fitter en lekkerder en je hebt even tijd voor jezelf. Maar bouw het wel langzaam op. Vind je eigen tempo, zo hou je het vol.

Similar Posts

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.