Waarom ik de overgang naar de wintertijd als hardloper fijn vind

Overgang naar wintertijd

Vorige week werd de klok verzet naar de wintertijd. En dat vond ik fijn. Niet omdat ik nou zo'n fan ben van 'de klok verzetten' maar omdat het betekent dat het 's ochtends om 7.15 ineens weer licht is als ik ga hardlopen. De laatste weken van de zomertijd moest ik me noodgedwongen weer uitdossen met mijn Kalenji runlight om veilig te kunnen lopen.

Dankzij de wintertijd kan ik weer even zonder verlichting lopen

Maar door de wintertijd heb ik weer een paar weken respijt gekregen. Hoe lang weet ik niet precies, want dat vergeet ik elk jaar weer op te schrijven! Dit jaar moet ik er eindelijk eens een notitie van maken vanaf welke datum ik in de wintertijd weer verlichting moet dragen.

Tegelijkertijd realiseer ik me dat voor hardlopers die altijd 's avonds lopen de wintertijd juist vervelend kan zijn. Als je pas na je werkdag kunt gaan lopen, dan moet je dat door de wintertijd noodgedwongen eerder in het donker doen. In die zin is de overgang naar de wintertijd vooral voor de ochtendlopers gunstig.

Hoe vind jij de overgang van zomertijd naar wintertijd als hardloper?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.