Nieuwe loopschoenen: Saucony Omni Progrid 11

Ik kreeg een beetje last van mijn knie tijdens het lopen, en hoewel ik niet uitsloot dat dit kwam doordat ik teveel over klinkertjes had gelopen, ging ik na een blik op de zolen van mijn loopschoenen toch maar even naar de hardloopspeciaalzaak.

Progrid Omni 11 narrow

Daar bleken mijn loopschoenen inderdaad aan vervanging toe. Hoopvol vroeg ik of het model dat ik altijd krijg toegeschoven, in een ándere vorm te koop was. Want ik baalde om weer ruim 100 euro neer te tellen voor hetzelfde paar grote witte schuiten. Een ander merk kon niet, maar Saucony heeft hun nieuwste versie van de Progrid Omni wel een nieuw kleurtje gegeven! Dus nu heb ik alweer hetzelfde model schoenen, maar dan wel met blitse rode veters!

En de Progrid Omni 11 heeft een iets andere zool, waardoor een landing op de middenvoet wordt gestimuleerd. Dat vind ik allemaal erg interessant! Is het niet wonderlijk dat ook in de wereld van de loopschoenen voortschrijdende inzichten zijn? De haklanding is zooo 2011!

Ik loop op wolkjes!

De eerste keer dat ik nieuwe loopschoenen aantrek is altijd een lastig moment! Dan mis ik mijn oude vertrouwde loopschoenen, en aan de nieuwe moet ik nog wennen. Maar het moet gezegd: deze nieuwe Saucony's lopen superfijn. Ik weet niet wat ze met de zolen hebben gedaan, maar het voelde alsof ik op wolkjes liep. Bovendien wegen ze blijkbaar 1,5 ons minder dan mijn oude Saucony's, en hoe minder gewicht hoe gunstiger lijkt me.

De verkoper bepaalt...

Als het op loopschoenen kopen aankomt, dan ben ik als was in de handen van de verkopers. Net als bij mobieltjes zijn er zoveel soorten en varianten dat ik door de bomen het bos niet meer zie, en mijn keuze geheel laat bepalen door de expertise van de loopschoenmeneer.

Blessurevrij

En eerlijk is eerlijk, sinds ik de Progrid Omni's draag heb ik nergens last van. Inmiddels loop ik zo'n 10 jaar en heb nog nooit een dag hoeven overslaan vanwege blessures of pijntjes. Dus dan gaat er iets goed lijkt me. Daarom ga ik ook maar niet experimenteren met andere schoenen, volgens het motto: 'If it ain't broke, don't fix it.'

Minimalistische schoenen: Saucony Progrid Mirage

Zo nu en dan loop ik ook nog graag op Saucony Progrid Mirage loopschoenen: dan voel ik me lichtvoetig, en snel als de wind! Toen ik ze net had vond ik ze zo fijn dat ik ze voortdurend aan deed, en al snel wél klachten kreeg… Dat was mijn eigen schuld, want de Saucony Progrid Mirages zijn minimalistische schoenen, en dat moet je dus voorzichtig opbouwen.

Inmiddels hebben mijn nieuwe Saucony Omni Progrid 11 schoenen er alweer zo'n 40 kilometer opzitten, en ik ben een tevreden loper!

Similar Posts

4 Comments

 1. Proficiat met je aankoop Nicole. Ze zien er cool uit.

  Ik denk wel dat je bij een andere verkoper van een andere winkel een ander advies kunt krijgen. Ik denk ook dat je een bepaald soort voeten hebt dat bij een bepaald soort schoenen past. Ik ga het beste op Asics, weer een ander op ....

  ren ze,

  Dorothé
  http://djaktief.wordpress.com

 2. Ik zweer bij Asics maar hoor zo'n enthousiaste verhalen over Saucony's.. jammer dat je ze niet eens 50k mag lenen en dan pas beslist of het was is he

 3. HAi ik ben overgestapt op de saucouny kinvara. Rustig opbouwen. Il liep al langer op de voorvoeten. ( minder blessure) liep hiervoor op hele zware stabil cs. Ik ben erg blij met de kinvara. Weegt niks. Maaaaaar langzaam opbouwen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.