Heeft de Ladies Run van de Marikenloop haar langste tijd gehad?

Marikenloop

Vandaag, zondag 19 mei, wordt de jaarlijkse Marikenloop weer gehouden. De Stichting Zevenheuvelloop organiseert het.

Maar in de krant las ik de kop: 'Marikenloop steeds kleiner, einde lijkt in zicht.' Omdat het aantal inschrijvingen voor de Marikenloop drastisch vermindert, houden de organisatoren er rekening mee dat deze loopwedstrijd zal verdwijnen. De verklaring die ze geven voor de verminderde belangstelling is positief:

'Vrouwen hebben een inhaalslag gemaakt en geen eigen loop meer nodig.'

Het lijkt een beetje op de kreet over vrouwenemancipatie in het algemeen: het is klaar. Maar meestal worden dan allerlei mensen boos, en roepen dat de vrouwenemancipatie nog helemáál niet af is.

Zestien jaar geleden, was de Marikenloop één van de eerste loopevenementen speciaal voor vrouwen.

Marikenloop: veel minder belangstelling

Dat er minder belangstelling is voor de Marikenloop vind ik nog zacht uitgedrukt! In een paar jaar tijd is het aantal inschrijvingen gedaald van 16.000 naar 4.000. Dat vind ik best veel. Zeker als je kijkt naar de populariteit van hardloopevenementen in het algemeen.

N.B. Voor de Marikenloop als algemeen festival voor hardlopers is nog wel belangstelling. De afname is echt vooral bij de vrouwenloop.

Nou doe ik zelf nooit mee aan loopevenementen, dus ik kan het totaal niet inschatten. Maar nu ben ik wel benieuwd naar andere vrouwen die hardlopen.

Wat denk jij over de verminderde interesse in de ladies run van de Marikenloop? Hebben vrouwen inderdaad geen apart loopevenement meer nodig?

 

Similar Posts

2 Comments

  1. Vandaag meegedaan met 2 dochters, mijnschoonzus en haar dochter en mijn beste vriendin en haar moeder en dochter. Een heerlijk vrouwenevenement en ik vind de sfeer bij de Marikenloop persoonlijk echt heel prettig. De nadruk lijkt wat meer te liggen bij plezier in hardlopen en minder bijde prestatie. Ik hoop dat het blijft bestaan! Tanja

  2. Wat gezellig dat jullie er zo'n familiegebeurtenis van maken Tanja! Heel bijzonder. En zoals je de sfeer omschrijft klinkt het inderdaad heel prettig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.