Hardlopen met de elementen

hardlopen elementen

Als er één ding is wat ik heb geleerd van slecht weer en hardlopen, dan is het wel dat het meestal erger lijkt dan het is.

Dat is één van die hardlooplessen die ook van toepassing zijn op het leven in het algemeen.

Dingen lijken van buitenaf gezien vaak erger dan ze zijn als je er middenin zit!

Hardlopen in de regen

Dus als ik binnen ben, en het regent als een gek buiten, dan trek ik gewoon mijn regenjasje aan en ga hardlopen in de regen. Het ergste wat me kan gebeuren is dat ik nat wordt. En dan trek ik na het hardlopen gewoon meteen droge kleren aan. Maar meestal valt het me eenmaal buiten dus mee. Bovendien vind ik het leven al lastig genoeg: en er zijn veel dingen waar ik geen invloed op heb. Dus een beetje regen gaat mij echt niet tegenhouden om mijn dagelijkse hardlooprondje te doen!

Hardlopen in de wind

Hetzelfde geldt voor de wind. Hoe vijandig hij ook om het huis waait, eenmaal buiten kan ik er zo vrienden mee worden. Bijvoorbeeld door met de wind mee te lopen. Dan blaast hij me vriendelijk vooruit, en loop ik sneller dan ik ooit gedaan heb. Of ik loop er juist tegenin, wat ik weer handig vind om mijn ChiRunning techniek te oefenen. Daarbij laat je je bovenlichaam namelijk als het ware naar voren vallen, waarop je voeten automatisch een stap naar voren zetten. Er gaat niets boven flinke tegenwind om deze hardlooptechniek te oefenen.

Hardlopen in de zon

Het enige element waar ik niet veel mee kan, is de zon! Want een brandende zon bij temperaturen van 30 graden berooft mij van mijn (wils)kracht. De enige oplossing die ik daarvoor ken is de zon te vlug af zijn en 's ochtends zo vroeg gaan hardlopen dat de zon nog niet op volle kracht is.

Hardlopen in de sneeuw

Hardlopen in de sneeuw is een bijzondere ervaring. Eentje die de laatste jaren niet zo vaak voorkomt. Ook hardlopen in de sneeuw gebruik ik graag om mijn looptechniek te oefenen. Dankzij de sneeuw kan ik goed zien hoe groot mijn paslengte is en hoe ik mijn voeten neerzet. En omdat ik niet wil uitglijden loop ik automatisch met een lichtere tred.

Als er een dikke laag sneeuw ligt, kun je bovendien de spieren in je voeten flink versterken. Want lopen op een zachte ondergrond als sneeuw vraagt meer inspanning.

Afgezien daarvan is het gewoon heel bijzonder om te lopen in witte wereld, de sneeuw fris knerpend onder mijn hardloopschoenen.

Hoe beïnvloeden de weer elementen jou hardlopen?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.