Top 10 leuke feitjes uit de Runner's World Enquete 2016

runner's worldHet tijdschrift Runner's World hield een enquete onder hardlopers in 2016.

Het is leuk om de resultaten te bekijken.

Hieronder mijn favoriete feitjes uit de Runner's World Enquete 2016

Top 10 leuke feitjes uit de Runner's World Enquete 2016

  1. We lopen het liefst alleen: 62,9%. Heel herkenbaar, want ik loop ook het liefst alleen.
  2. De meerderheid loopt het liefst in de ochtend: 54,9%. Daar hoor ik ook bij : )
  3. Favoriete ondergrond: 61,8 verharde weg. Hoewel ik zandwegen leuk vind vanwege hun pittoreske gehalte is asfalt ook mijn favoriet.
  4. Favoriete loopseizoen: 68% kiest voor de lente. De lente is mijn favoriet, maar de herfst net zo goed vanwege de prachtige kleuren die je dan ziet. De zomer is mijn minst favoriete seizoen om te gaan hardlopen, want hitte vind ik echt afschuwelijk in te lopen. Maar de zomer scoort toch 14% bij andere hardlopers. Winter en herfst komen er het slechtst vanaf: 9%.
  5. Maar liefst 91% houdt de training bij met een sporthorloge! Dat had ik niet gedacht! Ik dacht dat iedereen heel mindful aan het lopen was, zonder zich te bekommeren om harde cijfertjes. Maar het is wel weer herkenbaar. Ik ben totaal niet competitief of ambitieus, maar ook ik draag een sporthorloge waarmee ik mijn prestaties meet : )
  6. De meeste hardlopers dragen geen oordopjes tijdens het hardlopen en luisteren dus naar de natuur. Of hun eigen gedachten. Een kleine minderheid van 47,4 luistert wel naar iets. En daarvan luistert 83,8 naar muziek. Ik ben er daar eentje van.
  7. De meeste hardlopers begonnen ooit met hardlopen vanwege de uitdaging: 34,1 procent. Daar heb ik dan weer helemaal niks mee. Ik begon met hardlopen om tijd voor mezelf te hebben. 5,8 begon om dezelfde reden.
  8. De meeste hardlopers begonnen toen ze tussen de 18 en 24 jaar oud waren. Zelf begon ik op 3ste.
  9. De meerderheid gaat drie keer per week hardlopen: 50,4%.
  10. De meesten kopen 1 keer per jaar nieuwe hardloopschoenen: 58%. Ik hoor daar ook bij. Meestal noodgedwongen omdat er weer gaten in de hielen van mijn hardloopschoenen zitten.

Alle resultaten van de Runner's World Enquete 2016 bekijken?

Surf dan naar de website van Runner's World en bekijk de resultaten!

Herken jij jezelf als hardloper in deze cijfers?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.