Hardlopen in Kabul Afghanistan

1000 dagen extreem leven'Hardlopen kun je altijd, en overal doen' is een veelgehoord voordeel van hardlopen. Ik noem het zelf ook vaak. Maar het geldt niet als je in Afghanistan woont. Of je nou man of vrouw bent.

Sporten in Kabul

Na een verblijf van drie jaar in Afghanistan als correspondente voor de Volkskrant concludeerde Natalie Brighton dat de spanning in haar lijf te groot was geworden. Ze vroeg advies aan iemand met verstand van werken in conflictsituaties. Hij adviseerde Natalie te gaan sporten om stress kwijt te raken. Eén van de dingen die Natalie wil doen is hardlopen. Maar dat is nog niet zo eenvoudig in Kabul.

Hardloper = terrorist?

Een citaat uit haar boek Duizend dagen extreem leven:

'Ik kan niet buiten sporten. Op straat hardlopen is uitgesloten, want iemand die in dit land hard voorbij rent is een terreurverdachte óf rent voor iets gevaarlijks weg.'

Zelfs op de hardloopband in de fitnesszaal van haar hotel wordt ze nog lastig gevallen door de klusjesman en schoonmaker. Pas als Natalie de manager erbij haalt, wordt ze met rust gelaten.

Vrijheid, blijheid

Wat boffen we, dat we in een vrij land wonen waar je kunt gaan en staan waar je wilt. En waar je kunt hardlopen zonder dat je voor een terrorist wordt aangezien. Hardlopen is de meeste vrije sport die ik ken. Maar dat geldt dus alleen als je ook in een vrij land woont.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.