Hardlopen in 'De ideale schoonzoon'

Regelmatig gaan personages in boeken hardlopen! Daarom een speciale rubriek, gevuld met passages uit boeken waarin de hoofdpersoon gaat hardlopen!

Dit keer een passage uit de Ideale Schoonzoon, van Herman Koch

Op de top tien van dingen die inmiddels 'iedereen' is gaan doen, is rennen de hoogste nieuwe binnenkomer. Zelf ben ik ruim zes jaar geleden begonnen. Het had iets met privéomstandigheden te maken, weet ik nog. Iets ging helemaal niet goed, en ik had het idee dat ik er iets anders tegenover moest stellen. Dat er dingen niet goed gingen, daar kon ik niets aan doen - maar ik had wel degelijk invloed op wat er wel goed zou kunnen gaan.

Zes jaar geleden was de tijd nog heel dichtbij waarin ik rennen volkomen belachelijk vond. Samen met een goede vriend in de auto minderden wij soms vaart en draaiden het portierraampje open om een hijgende en bezwete jogger 'Ze hebben hem al, hoor!' toe te roepen. Wij vonden die jogger kortom belachelijk, en diep in mijn hart vind ik dat ergens nog steeds. Hoe minder mensen mij zien terwijl ik voorbijkom hoe beter.

De ideale schoonzoon
De ideale schoonzoon
Herman Koch

Similar Posts

One Comment

  1. ik denk wie is dat nou weer ? ren mama ren
    haaaaghaaaa ben jij het hahaaa
    ik sta NOG niet op de loopband want ze zijn nog bezig met installeren
    en ik ga NU bij bol.com even een heeeellleeeee lange serie bestellen zodat ik wat te kijken heb
    Moet ik manlief alleen nog even zover krijgen dat ie een tv koopt met dvd speler erin...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.