Hardlopen in Hoge hakken op de traktor

Nadat Ree Drummond, de hoofdpersoon in Hoge hakken op de traktor, heeft gehoord dat haar ouders huwelijksproblemen hebben, schudt haar hele wereld op zijn grondvesten. Ze gaat wandelen op een paar gympen, en die wandeling gaat over een in een onverwachts stuk hardlopen.

In onderstaand citaat worden prachtig de positieve gevoelens en lichamelijke effecten van hardlopen beschreven!

'Ik liep in westelijke richting en begon te joggen. Ik had joggen altijd gehaat. Hoewel ik nooit voor Dolly Parton gehouden zou worden, kreeg ik altijd pijn in mijn borsten als ik rende. Mijn borsten wipten op en neer en bovendien was rennen, omdat ik altijd aan ballet had gedaan, iets wat ik deed met naar buiten gedraaide voeten, gestrekte tenenen en lange, slungelig uitgestrekte armen die op de vleugels van een zwaan leken. Het zag er afschuwelijk uit als ik probeerde te rennen.

Ik leek een psychotische ooievaar, maar die ochtend kon me dat niet schelen. Het joggen ging over in rennen en werd al snel een sprint en voordat ik het wist rende ik zoals ik nog nooit had gerend. Ik rende hard en snel, de pijn van mijn hijgende longen maskeerde het verdriet over de huwelijks perikelen van mijn ouders. Ik stopte pas bij de achttiende hole om uit te rusten.

Heerlijk, reinigend zweet druppelde over mijn rug naar beneden en mijn gezicht en bovenlichaam brandden als een kachel. Ik bukte me, zette mijn handen op mijn knieën en snakte naar adem. (…) Het rennen had geholpen. Mijn lichaam voelde vernieuwd en verfrist, zelfs mijn gedachten waren meer in balans.'

Praktische informatie

Hoge hakken op de traktor is een autobiografische roman van een stadse vrouw die verliefd wordt op een cowboy en de stad verruilt voor het leven op het platteland. Mijn interesse voor dit boek kwam voort uit mijn eigen verhuizing van de stad naar het platteland.

Maar ik vond het meer een liefdesromannetje dan een verhaal over de verschillen tussen wonen in de stad en het platteland. Wat dat betreft was ik een beetje teleurgesteld.

Het is voor 18,95 te koop bij Bol.com en de digitale versie heb je al voor 9,95.

Similar Posts

2 Comments

  1. Hi Nicole,
    Wel leuk dat je toch het hardlopen er weer uit haalt. Gisteren heel lang zitten zoeken op http://www.runtodream.com/ want onder het label boeken zitten daar heel veel commentaren op de hardloopboeken die blogger/renner Martine gelezen heeft. Ik denk dat ik daar nog wel een keer wat mee ga doen. In ieder geval zorgen dat ik een stapeltje heb voor de vakantie 😉

    groetjes,

    Dorothé
    http://djaktief.wordpress.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.