Hardlopen: Daniëlle

vrouwen en hardlopenDaniëlle (43) wilde (meer) gaan sporten omdat het gezond is en om blijvend gewicht te verliezen. Maar dan wel op haar eigen voorwaarden. Dus zonder veel kosten, en op tijden die háár uitkwamen. Dan kom je al snel bij hardlopen uit!

Beginnen met hardlopen: Start to Run

Afgelopen maart schreef Daniëlle zich in voor een Start to run cursus in haar woonplaats. Inmiddels heeft ze die succesvol afgerond. Eén keer per week loopt ze nog met een paar dames die ze daar leerde kennen! Daarnaast loopt Daniëlle twee keer per week in haar eentje. Als ze alleen loopt luistert ze naar de radio via haar mobieltje voor de afleiding. Anders vindt ze het saai. Met behulp van de Runkeeper app houdt ze haar afstanden bij.

Alleen lopen versus lopen in een groep

Daniëlle ziet duidelijk verschil tussen alleen lopen of in een groep. Wanneer ze met anderen loopt gaat de tijd sneller door de onderlinge gesprekken. Bovendien loopt het vaak wat makkelijker vindt Daniëlle, omdat 'je elkaar kunt oppeppen'. Nadeel van lopen in een groep is dat je toch je tempo gaat aanpassen. Dat is voor Daniëlle dan ook het voordeel van alleen lopen: je kunt in je eigen tempo lopen. En dat doet ze het liefst in de natuur.

Daniëlle's motivatie voor hardlopen

Daniëlle begon met hardlopen om gewicht te verliezen, en omdat het gezond is. Maar inmiddels wordt ze ook gemotiveerd door de vooruitgang die ze boekt. Daniëlle: 'Het geeft een kick te merken dat je het steeds langer kunt volhouden, en sneller wordt. Het maakt me trots, dat ik dit kan en doe!'

Hardloopkleding en schoenen

Daniëlle heeft één keer in haar leven hardloopschoenen gekocht. Ze ging voor de aanschaf naar een speciaalzaak, waar ze haar filmden tijdens het lopen.' Wel een rare gewaarwording, maar ik ben ervan overtuigd dat het nodig is,' concludeert Daniëlle. Het leverde haar een paar loopschoenen op van het merk Saucony, die goed bevallen. Voor hardlooprokjes vindt Daniëlle haar benen niet geschikt!

Hardlooplektuur

Bij de Start to Run cursus waren een paar nummers van Runner's World inbegrepen. Daniëlle vond die wel leuk om te lezen, maar zou ze zelf niet kopen. 'Je kunt genoeg gratis leesvoer vinden op internet!' vindt ze. Favoriete hardloopboeken heeft Daniëlle niet, omdat ze (nog) geen boeken over hardlopen heeft gelezen.

Daniëlle's loop toekomst

Daniëlle wil zo'n twee tot drie keer per week blijven lopen. Ze heeft één keer aan een wedstrijd meegedaan, maar herinnert zich daarvan vooral zenuwen. Bovendien heeft ze geen competitiedrang, dus van haar hoeven wedstrijden niet. Wel traint ze nu om 10 kilometer te kunnen lopen.

Daniëlle's boodschap voor moeders die willen hardlopen

Daniëlle raadt iedereen die wil sporten van harte hardlopen aan, onder het motto: 'Als ik het kan, kan iedereen het.' Ook haar twee zoons van 17 en 19. Maar helaas zijn die op een leeftijd dat ze niets van haar aannemen, aldus Daniëlle. Haar boodschap op het gebied van vrouwen en hardlopen is: 'Gewoon doen! Bouw het rustig op, hou vol en iedereen kan het!'

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.