Hardloper Carla

hardloper
Carla tijdens de Schaapskooi run

'Hardlopen? Jij?! Dat is toch niks voor jou!'

Dat zeiden familie en vrienden tegen Carla Lassche. Maar Carla dacht: 'Ik zal ze eens wat laten zien!'

Met meer dan honderd kilo aan haar lijf en een beginnersschema voor hardlopers van de Hartstichting in haar hand, bouwde Carla rustig op tot ze 5 kilometer achter elkaar kon hardlopen en bewees hun ongelijk!

Carla is 39 jaar, getrouwd en samen met haar man heeft ze twee dochters: Marith is 13 jaar en Jasmijn is 10 jaar. Samen met hun hond Tara woont het gezin op de Veluwe.

Dit is Carla's hardloopverhaal!

Hardloopgewoontes

Ik woon vlakbij bos en heide. Ik loop dan ook het liefst in de natuur. Elke dinsdagavond doe ik intervaltraining op de athletiekbaan. Ik loop ook graag alleen, maar intervaltraining en lange duurlopen vind ik ik veel gezelliger om samen te doen. Op zondagen doe ik lange duurlopen met een groep. Gemiddeld loop ik zo'n 4 keer per week.

Hardloopmotivatie

 • Hardlopen helpt me mijn hoofd 'leeg' te maken.
 • Ik vind het fijn om even weg te zijn van alle beslommeringen thuis. Dan vlucht ik als het ware even weg van de dagelijkse drukte en stress.
 • Hardlopen helpt me fit te blijven.
 • Hardlopen geeft me nieuwe energie.
 • Hardlopen is een uitlaatklep voor me. Het helpt me ontstressen.

Hardlopen en moederschap

De parallel tussen moederschap en hardlopen die ik zie, is dat je als moeder soms hard moet lopen om alles in goede banen te leiden. Soms is het echt een race tegen de klok om de kinderen overal op tijd af te zetten.

Hardlopen en kinderen

Ik motiveer mijn kinderen zeker om te sporten. Net als ik zijn ze lid van de Athletiekvereniging de Gemzen. Zo zijn ze lekker buiten, en worden ze fit en gezond. Binnenkort ga ik met mijn oudste dochter Marith de Marikenloop van 5 km doen!

Soms loop ik, en laat ik mijn kinderen gezellig meefietsen!

Hardloop apps en gadgets

Sinds ik hartproblemen heb gehad, train ik met een hartslagmeter. Daarnaast heb ik mijn smartphone bij me, met de Runkeeper app om te zien hoever ik loop. Soms heb ik muziek op tijdens het lopen maar meestal niet. Ik vind het heerlijk om te genieten van de natuur, de mooie omgeving en de fluitende vogels.

Hardloopwedstrijden en evenementen

Ik heb inmiddels twee halve marathons gelopen, en doe graag mee aan wedstrijden hier in de buurt. Meestal evenementen van zo'n 10-15 kilometer. Wedstrijden geven me een doel om naar toe te werken, en dat loopt lekker! Voor een prijs ga ik niet. Finishen is voor mij de overwinning en de prijs.

Hardloopkleding en schoeisel

Ik draag het liefst een lange of korte broek. Dat loopt het prettigst vind ik. Hardlooprokjes draag ik nooit. Nieuwe hardloopschoenen kopen vind ik altijd leuk. Ik ga daarvoor naar een hardloopwinkel in Zwolle. Daar helpen ze goed en hebben ze er verstand van. Mijn favoriete sportschoenen zijn van het merk Saucony Ride. Ze lopen goed, en ik heb nooit klachten. Ik koop eigenlijk sinds ik hardloop altijd hetzelfde merk. Hiervoor had  ik de Ride 6, en iuk heb net de opvolger Ride 7 besteld.

Hardlooplektuur en literatuur

Ik heb geen boeken over hardlopen. Wel zoek ik regelmatig op internet informatie over hardlopen op. Daarnaast lees ik Runner's World. Er staan vaak goede tips in voor hardlopen, oefeningen of over voeding.

Mijn boodschap voor moeder die willen hardlopen

 • Hardlopen is een ideale sport voor moeders, omdat je je eigen tijd kunt indelen
 • Goede hardloopschoenen zijn heel belangrijk. Als je geen goede schoenen hebt, en klachten krijgt is hardlopen ineens niet meer zo leuk.
 • Vind je het lastig om alleen te lopen? Sluit je dan aan bij een loopgroep. Vaak is er wel ergens een beginnersgroep te vinden.
 • Hardlopen opbouwen en volhouden is soms moeilijk. Stel daarom haalbare doelen, en beloon jezelf met iets leuks als je je doel hebt behaalt.
 • Stel vaste dagen en vaste tijden in waarop je gaat hardlopen.
 • Loop in een inspirerende omgeving!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.