Hardloopwedstrijden, maar dan virtueel

Hardloopwedstrijden. Ik doe er nooit aan mee. In de eerste plaats omdat ik geen greintje ambitie heb, en in de tweede plaats omdat ik het nou juist zo fijn vind dat ik hardlopen in mijn eentje kan doen. Ik houd niet van drukte, dus waarom zou ik aan een druk hardloopevenement meedoen.

Maar nu is er een nieuwe fenomeen: virtuele hardloopwedstrijden!

En die hebben echt een heleboel voordelen!

Virtuele hardloopwedstrijden: voordelen

 1. Net als hardlopen kun je een virtuele hardloopwedstrijd altijd en overal doen. Waar en wanneer het jou uitkomt.
 2. Je hoeft er niet ergens voor naar toe, om mee te doen.
 3. Geen drukte van een boel mensen om je heen.
 4. Er zijn nogal eens wat irritaties onder de lopers tijdens een hardloopwedstrijd. Bijvoorbeeld de ergernis dat langzame lopers niet netjes aan de zijkant van de weg lopen, zodat de snellere er tenminste langs kunnen. Dat soort ergernissen heb je niet bij een virtuele wedstrijd.
 5. Als je een hardloopwedstrijd eng vind, en misschien nogal intimiderend, dan kan een virtuele hardloopwedstrijd je misschien over de drempel helpen. Zonder publiek kun je kijken hoe het je vergaat.
 6. De medailles zijn echt! Na het lopen van een virtuele hardloopwedstrijd krijg je per post een heuse medaille thuisgestuurd.
 7. Een virtuele hardloopwedstrijd kan je motiveren. Zeker als je iemand bent die behoefte heeft aan een duidelijk doel om naartoe te werken, maar je wilt liever niet aan een echte hardloopwedstrijd meedoen, is een virtuele hardloopwedstrijd een uitkomst.
 8. Als je geen leuk hardloopevenement kunt vinden dat je aanspreekt, vind je bij een virtuele wedstrijd misschien wel aansluiting.
 9. Je loopt nog steeds een echte hardloopwedstrijd!
 10. Bij een virtuele hardloopwedstrijd kun je rustig en uitgebreid thuis naar de wc, zonder dat je eerst een tijd in de rij hoeft te staan.
 11. Geen gewacht tot het startschot. Je bepaalt zelf wanneer je begint.
 12. Je wordt niet ingehaald : ) Dus geen stress omdat je jezelf tijdens het lopen vergelijkt met andere lopers, die dan natuurlijk veel sneller zijn dan jij.

Uiteraard zijn er ook nadelen te noemen. Bijvoorbeeld dat je bij zo'n virtuele hardloopwedstrijd de onderlinge kameraderie van lopers onder elkaar mist. Ook kan lopen met anderen je soms helpen om sneller te gaan dan normaal.

Virtuele hardloopwedstrijden: hoe en waar vind je ze?

Yes.Fit

Op Yes.Fit vind je virtuele hardloopwedstrijden. Ik wilde er alleen al aan meedoen vanwege de prachtige medailles! Hieronder een voorbeeld van zo'n leuke medaille: de Gingerbread Wonderland medaille:

Yes.Run

De virtuele hardloopwedstrijd voor de Gingerbread Wonderland medaille kost 29 dollar. Daar komt nog eens 10 dollar bij om de medaille naar Nederland te sturen. N.B. Er is ook een medaille van een eenhoorn!

De meeste virtuele hardloopwedstrijden van Yes.Fit zijn rond de 20 mijl, oftewel ruim 32 kilometer. Maar hier komt het goede nieuws: je hoeft het niet in 1 keer te lopen. Dankzij de app, kun je de gelopen kilometers invoeren, en het hardlopen opbouwen tot de gewenste afstand. Of je koppelt het aan je activity tracker of sporthorloge.

Ik gebruikte mijn Fitbit en heb de medaille inmiddels gewonnen! Zie ook de foto bovenaan deze post : )

Er zijn geen deadlines. Je kunt er net zo lang over doen als je wilt. Hoewel dit voor sommige mensen dan juist weer een nadeel is denk ik.

In onderstaand filmpje leggen ze uit hoe Yes.Fit werkt.

Je kunt losse virtuele wedstrijden kopen bij yes.fit of een abonnement nemen.

Potterhead Club: virtuele wedstrijd met Harry Potter theme

De virtuele hardloopwedstrijden van de Potterhead Club zijn ook erg leuk, en bovendien steun je er een goed doel mee. Ik heb een account gemaakt, maar heb nog geen virtuele hardloopwedstrijd bij hen gekocht, omdat ik eerst die Gingerbread Wonderland wedstrijd wilde doen.

virtuele hardloopwedstrijden

POW virtuele hardloopwedstrijden

Het leuke aan de virtuele loopwedstrijden van POW is dat ze een stuk goedkoper zijn dan de wedstrijden hierboven. Je kunt al meedoen voor zo'n 11 Engelse ponden.

virtuele hardloopwedstrijden

Race the distance

Race the distance is ook in Engeland, en is ook weer vriendelijker geprijsd dan yes.fit. De medailles vind ik erg leuk ogen. Hieronder een voorbeeld van hun wintermedaille:

virtuele hardloopwedstrijden

Ook bij hen steun je een goed doel door mee te doen.

runDisney virtuele hardloopwedstrijd

Op de website van runDisney vind je diverse virtuele loopwedstrijden om aan mee te doen. Een virtuele wedstrijd kost bij hen rond de 60 dollar.

Virtuele hardloopevenementen samenvatting

Dankzij de komst van internet en nieuwe technologische ontwikkelingen is het nu mogelijk om virtueel aan hardloopwedstrijden mee te doen. Ideaal voor mensen met drukke agenda's, of mensen die niet van drukte houden maar het wel leuk vinden om aan wedstrijden mee te doen. Bovendien kun je zo'n virtuele hardloopwedstrijd gebruiken als motivatie.

Hoewel ik toch wel dagelijks ga hardlopen, merkte ik dat het ik een extra steuntje in de rug voelde toen ik meedeed voor de Gingerbread Wonderland medaille!

In deze post las je over 5 websites waar je je kunt inschrijven voor virtuele races. Ze zijn eenvoudig te vinden met behulp van Google: type 'virtual race for runners' in en je vindt vanzelf leuke sites.

Wat vind jij van (virtuele) hardloopwedstrijden?

Zie ook Hardloopevenementen hoe een individuele sport een groepsgebeuren werd.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.