Hardloop verlichting Hema: bij de Action hebben ze meer en beter

hema hardloop verlichtingHet aanbod van hardloopverlichting van de Hema valt me behoorlijk tegen.

Het enige wat ik op hema.nl tegenkom zijn reflecterende sportarmbanden.

En die hebben dus niet eens batterijen waardoor ze uit zichzelf ook al licht geven.

Hardloop verlichting Hema: reflecterende sportarmbanden

En begrijp me niet verkeerd, reflecterende sportarmbanden van de Hema zijn beter dan niets, maar het kan veel beter! Want zoals de naam van deze sportarmbanden al zeggen: ze reflecteren licht. Dus pas als een auto lamp op je schijnt worden ze echt goed zichtbaar. Ik heb dan toch liever de Run Safe led armband van de Action. Die geeft namelijk ook licht als er geen lamp op schijnt.

Waarom goede hardloopverlichting zo belangrijk is

Het was ergens in 2013 dat ik me bewust werd van het belang van goede van goede hardloop verlichting.

Tot vervelens toe zit ik de kinderen op de nek over goede verlichting op hun fiets.

'Heb je je voor- en achterlamp aan?! En je lichtgevende hesje? Wacht mama, zal nog even lichtgevende kralen in je spaken rijgen! Nee joh, daar is nog best tijd voor! Mama, kan dat heel snel! Jahaaa, sneller dan mama loopt!'

Nadat de kinderen eindelijk badend in het licht naar school waren vertrokken, zette ik het op een lopen.

In het donker.

Zonder verlichting.

Want ik heb nu eenmaal geen ingebouwde lampen in mijn lichaam.

Plotseling voelde ik me heel  kwetsbaar. En ik hoorde mijn eigen waarschuwingen aan de kinderen: 'Mensen zien je echt niet hoor in het donker, als je geen verlichting hebt!' in mijn hoofd.

Hardlopen in het donker: reflecterende hulpmiddelen

Gelukkig zijn er veel hulpmiddelen op de markt om jezelf als loper zichtbaar te maken als je gaat hardlopen in het donker. In principe is de meeste hardloopkleding ook al voorzien van lichtgevende elementen. Logo's op kleding, en die kekke strepen op je loopschoenen reflecteren goed. Maar het kan altijd nog beter.

 • Reflecterende armbanden (Action, Wibra, Hema)
 • Reflecterende armbanden met lampjes
 • Hoofdlamp (Xenos)
 • Fluorescerend hesje
 • Fluorescerende riem voor om het middel (Wibra)
 • Reflecterende haarband

Hieronder zie je mij met een reflecterende band van de Wibra:

hardlopen in het donker
Ik voel me net Maxima met deze lichtgevende tailleband van de Wibra!

Hardlooplampje Hema

Reflecterende spullen voor tijdens het hardlopen hoeven niet duur te zijn. Bij de Action haal je bijvoorbeeld heel goedkoop fluorescerende hesjes. Maar je hebt er ook heel goedkope hardlooplampjes. En als je eens gek wilt doen, wikkel je jezelf gewoon in de kerstverlichting van vorig jaar.

Om het nog even bij de hardloop verlichting van de Hema te houden. Hun aanbod voor goede fietsverlichting is beter dan de Hema hardloop verlichting. Je kunt de Hema LED fietslampjes wel gebruiken om veiliger te lopen. Dit type lampje kun je namelijk vrij makkelijk aan je hardloopschoenen bevestigen. Je haalt de sluiting gewoon onder je veters door, en dan maak je hem vast.

hema hardloop verlichting

Hardloop verlichting Hema samenvattend

Het aanbod van hardloop verlichting van de Hema valt mij nogal tegen. Het is namelijk heel beperkt. Ze hebben bij de Hema eigenlijk amper hardloop verlichting. Dus als jij op zoek bent naar goede hardloop verlichting heeft een bezoek aan de Hema niet zo veel zin.

Bij de Action kun je dan veel beter terecht. Je vindt daar naast simpele reflecterende sportarmbanden, ook sportarmbanden met batterijen die uit zichzelf licht geven en ook heuse hesjes met actieve verlichting. Zoals onderstaand reflecterend veiligheidsvest:

action veiligheidsvest

Hoe maak jij jezelf zichtbaar als hardloper in het donker?

Similar Posts

4 Comments

 1. Hi Nicole,

  Ik vind die armbanden etc. zo vervelend. Ik doe een hesje aan en daar doe ik dan aan de voorkant en de achterkant een armband om de stof. Dat is prima zichtbaar.

  groetjes,

  Dorothé

 2. Zien en vooral gezien worden. Als ik in de auto zit en het is donker én het regent dan merk je pas hoe slecht een automobilist slecht verlichtte fietsers en hardlopers ziet. Ik heb sinds kort een Uglow XGLOW runningvest aan (via bol.com) die voor én achter een verlicht kruis heeft. Het valt goed op, zit comfi en ziet er echt goed uit.

   1. hi nicole, een fluoriserend vest reflecteert pas als er op geschenen wordt door bv koplampen van een auto. Actieve verlichting is ook zichtbaar zonder externe verlichting. Of het nu LED lampjes zijn of zo'n XGlow vest. Het maakt je sneller zichtbaar ipv zichtbaar als je beschenen wordt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.