Elke dag een uur: van vet naar fit in 365 dagen

elke dag een uur

Ik houd van kleine veranderingen met een groot effect. Bijvoorbeeld elke dag minimaal 10.000 stappen zetten. Of elke dag minstens 30 minuten hardlopen. Want kleine veranderingen hebben in mijn ervaring de meeste kans van slagen. En daardoor het meeste effect.

Om die reden wilde ik graag het boek Elke dag een uur lezen van Léon de Kort. Ik was erg benieuwd naar zijn ervaringen en de veranderingen die dat dagelijkse uur op zijn leven had.

Elke dag een uur fietsen, niet hardlopen

Nou moet ik er wel bij zeggen dat de Kort elke dag een uur gaat fietsen, en helaas niet hardlopen. Dat had ik nog leuker gevonden. Maar bewegen is bewegen, en ondanks het fietsen was ik toch geïnteresseerd in het boek. Want fietsen is immers net als hardlopen een duursport, dus het leek mij dat de lessen die de Kort zou leren ook van toepassing zouden zijn op hardlopen.

Inmiddels heb ik het boek uit, maar het was niet zo leuk als ik had verwacht. In eerste instantie wilde ik er daarom geen review over schrijven. Maar vervolgens realiseerde ik me dat het feit dat het boek me tegenviel ook informatief is, en wellicht een miskoop bij iemand anders kan voorkomen.

Daarom hieronder toch mijn review van het boek Elke dag een uur.

Elke dag een uur: van vet naar fit in 365 dagen

Het uitgangspunt is erg leuk: Léon de Kort is wielerjournalist, en wordt dus omringd door sportieve en fitte mensen. Maar zelf was hij niet bepaald fit! Sterker nog, met een BMI van 34,26 viel hij in de categorie Moderate Obese en droeg hij maat XXXL.

Op een warme middag in augustus 2013 opperde hij nonchalant het idee om een jaar lang elke dag te gaan fietsen, en daar een artikel over te schrijven. Tot zijn schrik reageerde de hoofdredacteur van Fiets enthousiast en doortastend. De Korts eerste reactie was dan ook terugkrabbelen en tijd winnen.

Hoe de Kort op het idee kwam om een jaar lang elke dag een uur te gaan fietsen is een vraag  die hem vaak is gesteld, schrijft hij in zijn boek. Maar helaas heeft hij het antwoord nooit gevonden. En volgens hem doet het er ook niet meer toe. Toch had ik dit best graag willen weten!

Inmiddels is de Kort 30 kilo lichter dankzij het dagelijkse fietsen en draagt hij nu maat XL. Een mooi resultaat!

Opzet van het boek Elke dag een uur

Elke dag een uur bestaat uit columns waarin de Kort over zijn ervaringen schrijft. Maar ze konden mij maar heel matig boeien. Misschien omdat hij vaak elders fietst, en ik wellicht meer op wat meer dagelijkse huis, tuin en keuken verhalen over zijn dagelijkse uurtje had gehoopt.

Ik denk dat als je van fietsen houdt, en interesse hebt in de fietssport de columns een stuk leuker en interessanter zijn.

Conclusie over Elke dag een uur

Elke dag een uur leest makkelijk weg en het uitgangspunt vind ik erg leuk. Maar de columns spraken mij weinig aan.

Praktische informatie over Elke dag een uur

Elke dag een uur is voor 16,99 te koop bij bol.com.

elke dag een uur

Lees ook over de MET-waarde van hardlopen!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.