Jouw hardloopwedsrijd afgezegd? Doe de CoronaRUN

coronarun

Alle hardloopevenementen en wedstrijden zijn afgelast vanwege de corona crisis.

Veel hardlopers balen hier enorm van.

En het is natuurlijk ook vervelend. Je traint, je bereidt je voor om een bepaalde afstand te gaan lopen in wedstrijdverband, en dan gaat het ineens niet door.

Zeker voor hardlopers die vooral een extrinsieke motivatie hebben, zijn de afzeggingen van loopevenementen erg vervelend.

Een goed alternatief: virtuele loopevenementen

Gelukkig zijn er dankzij internet alternatieven. Wie graag traint voor een evenement, kan meedoen aan één van de vele virtuele hardloopevenementen. Bij een virtuele wedstrijd, krijg je net als bij een 'echt' hardloopevenement een medaille voor je inspanningen. Maar je loopt de afstand dus in je eentje. De afstand en het moment waarop je gaat lopen bepaal jezelf.

Een heel actueel virtueel loopevenement is de CoronaRUN.

Oud-topatleet en ASICS Frontrunner Dennis Licht en trailrunner Dennis Vangangel zijn de organisators. De opbrengst gaat naar het Nationaal Ouderenfonds.

Praktische informatie over de CoronaRUN

De CoronaRUN kost 17,50. Hiervan gaat vervolgens 8 euro naar het Nationaal Ouderenfonds. De rest van het bedrag wordt gebruikt voor de medaille en de administratiekosten. Je kunt je inschrijven via deze link. Je kunt je inschrijven tot en met 31 maart. De Atletiekunie ondersteunt het initiatief ook!

Op de site van het Nationaal Ouderenfonds kun je zien hoeveel geld er al is verzameld.

Belangrijke regels

Er wordt benadrukt dat het belangrijk is om je te houden aan de adviezen van het RIVM als je meedoet. Namelijk:

  • Je gaat alleen hardlopen en niet samen. We volgen het advies van het RIVM om sociale contacten te beperken.
  • Als je milde gezondheidsklachten hebt blijft je binnen en kun je niet deelnemen.
  • Doe rustig aan om je immuunsysteem niet te zwaar te belasten. Als het immuunsysteem te zwaar belast wordt, is het vatbaarder voor ziekten en virussen

Speciale Facebookpagina over de CoronaRUN

Hieronder de speciale Facebookpagina over de CoronaRUN. Daar vind je ook vragen en antwoorden over dit virtuele hardloopevenement.

Baal jij van de vele afgezegde hardloopevenementen? Lees dan mijn post over virtuele hardloopwedstrijden! Er zijn er een heleboel, dus je kunt een tijd vooruit!

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.