Werk aan je gezondheid via een mobiele app!

Gastpost

De zomer is officieel voorbij, de herfst is begonnen! Het terrasjesweer ligt achter ons en in de zon uitbuiken behoort tot het verleden. Vanaf vandaag gaan we met z'n allen bewegen! Via allerlei handige en gratis apps ben je binnen een paar weken weer superfit en klaar voor de winter.

Gebruik je smartphone voor een gezondere leefstijl

Je kunt je smartphone gebruiken voor een gezondere leefstijl! Er zijn namelijk een heleboel sport- en health-apps. Het idee achter zo'n actieve applicatie is dat je gegevens kunt meten terwijl je beweegt. Zo geeft de app je inzicht in je prestaties en conditie. Er zijn heel veel applicaties op de markt die helpen om sportprestaties te meten en je fitheid te verbeteren. Bijvoorbeeld de zogenaamde hardloop app. Veel van de geïnterviewde dames op Ren mama, ren gebruiken zo'n app tijdens het hardlopen!

Kies jouw applicatie!

Een goed voorbeeld van zo'n actieve app is Runkeeper. Dat is een complete hardloopapplicatie die alle nuttige informatie zoals route, hartslag en verbrande calorieën voor je bijhoudt. Je kunt zelfs een target stellen. Bijvoorbeeld hoeveel kilometer je nog moet rennen om een halve kilogram af te vallen. Endomondo en Nike+ zijn vergelijkbaar aan Runkeeper. In de EndoMondo app kan je kiezen welke sport je wilt beoefenen. Wil je een potje boksen of liever een paar baantjes roeien? In alle gevallen kan je met EndoMondo uitrekenen hoe hard je lijf gewerkt heeft.

Apps voor fietsers en wandelaars

Voor fietsers en wandelaars zijn er ook mogelijkheden. Strava is de fietsvariant van Runkeeper. De applicatie houdt precies bij hoeveel je fietst, je fietsroute, hoeveel calorieën je met die activiteiten hebt verbrand en welke afstanden je vrienden hebben afgecrost op hun tweewieler. Wandelaars kunnen terecht bij de app 'Wandelen'. De enorme database met wandelingen en wandelroutes geeft je voldoende inspiratie om te genieten van de natuur en de frisse lucht. Via een kaartje kan je de routes van te voren ontdekken.

Algemene apps voor je gezondheid

De smartphone maakt je leven als gebruiker niet alleen sportiever maar ook gemakkelijker. Steeds meer apps geven je advies over gezond eten, afvallen en het juiste bioritme. Deze apps helpen je om een gezond eetpatroon te realiseren of zorgen er juist voor dat je prettig wakker wordt.

De Eet Wijzer app bekijkt bijvoorbeeld wat er op het programma staat en geeft daarbij advies en gerichte eettips. Staat er een vergadering in de agenda, dan adviseert deze app een ander menu dan wanneer je gaat sporten. Sleep Cycle analyseert je persoonlijke slaapcyclus en bepaalt wat voor jou het gunstigste moment is om wakker te worden. Nooit meer lastig opstaan!

Hoe werkt zo'n app?

Alle apps werken aan de hand van het telefoonnetwerk, een ingebouwde GPS-chip en accelerometer. Ze monitoren je beweging en verplaatsing. Via een draadloze internetverbinding deel je wat je doet met je vrienden of familie. De keuze voor een applicatie hangt af wat van je wilt meten en weten, en wat je zelf fijn vindt werken. De meeste applicaties zijn beschikbaar voor Android en iOS mobiele telefoons en tablets. Voor Windows Phone 8 Lumia telefoons zijn er ook diverse applicaties beschikbaar, maar nog niet alle genoemde apps vind je terug in de appstore van Microsoft.

Mocht je huidige toestel niet compatible zijn met één van de applicaties die je graag wilt gebruiken, kies dan voor een goedkoop toestel plus een sim only abonnement van bijvoorbeeld Simyo. Niet op zoek naar een nieuw toestel, maar toch toe aan verlenging of een goedkoper maandelijks tarief? Kies dan voor een sim-only abonnement, installeer jouw favoriete sport- of health-app op je smartphone en geniet van een gezondere leefstijl.

Tip: Bekijk in vergelijkers de voordeligste prepaid en goedkoopste sim only aanbiedingen.

Lees ook mijn reviews van Hardloop app voor beginners C25K en Beginnen met hardlopen apps.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.